Marmaraereğlisi'nden Kısa Kısa

Marmaraereğlisi Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan başkanlığında Yeniçiftlik ek hizmet binasında yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Yoklama ve açılışın yapılmasının ardından 2017 mali yılı kesin hesabı başta olmak üzere 25 Nisan tarihli Hayrettin Hayırlı'ya ait şartlı bağış dilekçesi, sözleşmeli avukat çalıştırılması ve toplam 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantı sonunda Başkan Uyan, bir süre daha meclis üyeleriyle sohbet etti.

- Marmaraereğlisi sahilleri yaza hazırlanıyor

Marmaraereğlisi Belediyesi, tatil sezonu öncesi kıyı şeridinde yosun ve kum temizliği çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, yaptığı açıklamada, 25 bin yerleşik nüfusa sahip ilçenin doğal güzellikleri ve eşsiz deniziyle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradığını söyledi.

Marmaraereğlisi'nin Marmara Bölgesi’ndeki gözde tatil kentlerinden biri olduğunu belirten Başkan Uyan, yaz aylarında tatilcilerle birlikte ilçe nüfusunun 300 bini aştığını belirtti.

İlçeye gelen yerli ve yabancı turistlere temiz ve sağlıklı plajlar oluşturmak için çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Uyan, şunları kaydetti:

"Tüm çalışmalarımız halkımızın daha iyi ve temiz bir ilçede huzurlu bir ortamda yaşamalarını devam ettirmeleri için. Halkımızın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda verdiğimiz hizmetler devam ediyor. Yaz sezonunun yaklaşması dolayısıyla sahil şeridimizde düzenlemelere başladık. Yosun temizliği ve kum düzenlemesi yaparak ilçe sakinlerimizin ve ilçemizi ziyaret eden tatilcilerimizin daha güzel bir tatil geçirebilmeleri için hazırlanıyoruz. İlçemiz sahilimizin uzunluğu, temizliği ve İstanbul'a yakın bir bölge olmamız nedeniyle ilgi görüyor. Bizler de ilçemize gelecek tatilcilere en iyi hizmeti sunabilmek adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

- Marmaraereğlisi Belediyesinden engellilere tekerlikli sandalye yardımı

Marmaraereğlisi Belediyesi, ilçede yaşayan engellilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, yaptığı açıklamada, ilçede ikamet eden engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye yardımında bulunmaya devam ettiklerini söyledi.

Engelsiz bir Marmaraereğlisi hedeflediklerini ifade eden Başkan Uyan, bunu gerçekleştirmek için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini de kaydetti.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm vatandaşlara ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Uyan, ''İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza desteğimiz artarak devam edecek. Biz sadece bu konuda değil, her konuda vatandaşlarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Hasta nakil araçlarımız ve engelli nakil aracımızla ilçemizdeki engelli vatandaşlarımızın her zaman hizmetindeyiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA