Kaynarca'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Kaynarca Belediyesi Kültür Merkezinde tebriklerin kabulünden sonra Atatürk İlkokulu bahçesinde devam etti.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende konuşan Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, Kaynarca'nın Acarlar longozu, Karaboğaz Sahili ve 600 yıllık Şeyh Müslihiddin Camisi'yle meşhur ve şirin bir ilçe olduğunu söyledi. 1917 yılında Yunanlıların Adapazarı, Akmeşe, Kandıra ve Kaynarca'yı işgali ettiğini belirten Özel, "Ağabeyi Aşırali ve kardeşi Zekeriya ile gözü kara 50 delikanlıyla milli müfrezenin çekirdeğini oluşturan Halit Molla, kurduğu milli çetesiyle bölgedeki Hıristiyan, Rum ve Ermenileri sindirmiştir. 3 Mayıs 1921'de bölgemiz kesin olarak düşman işgalinden kurtarılmıştır. İlçemizin kurtuluşunda silah arkadaşlarıyla beraber büyük bir cesaretle tarihe ismini yazdıran Halit Molla ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz." diye konuştu.

Törende, şiirler okundu, Anadolu Lisesi ve Mimar Sinan Ortaokulu ekipleri folklor, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekibi de mehteran gösterisi sundu.

Törene, Kaynarca Kaymakam Vekili Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kamil Aksoy, Kaynarca Emniyet Amiri Sait Özmen, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA