Emet'te Eğitim Ve Bilim Şenliği

Kütahya’nın Emet ilçesi Gülten Dayıoğlu Anaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen Eğitim ve Bilim Şenliği ilgi gördü.

Emet'te Eğitim Ve Bilim Şenliği
Sınıfları boşaltıp okul bahçesinde yapılan etkinliğe Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre, Anaokulu Müdürü Ayşe Taş, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Blim şenliğinin açılış konuşmasını yapan Anaokulu Müdürü Ayşe Taş, ’’Arkamda görmüş olduğunuz bu küçücük bina, bizim yuvamız aslında. Bu yuvanın içerinde kocaman bir dünya var. Sadece küçük bir binadan ibaret gibi görünüyor. Fakat burası bizim ve çocuklarımızın evi. Hepinizin bildiği gibi eğitimin ilk basamağı okul öncesi eğitimdir. Bizde yetişir ilk önce çocuklar, diğer kademelere biz yollarız. O yüzden bir gömleğin düğmeleri gibi düşünebilirsek, ilk düğme doğru iliklenirse arkası da sağlıklı bir şekilde gelecektir. Biz bu sene biraz ezberleri bozmak istedik. Kağıt kürek işlerinden ziyade sizlerin karşısına çocuklarımızı hayata daha iyi hazırlayabilecek kendilerini ifade edebilecekleri etkinliklerle burayı donattık’’ dedi.

Etkinlikte öğrenciler hazırladıkları Atatürk, Mehmet Akif Ersoy, Mimar Sinan, Fatih Sultan Mehmet’in hayatı konulu projeleri kendileri anlattılar. Etkinlikte meyvelerin bulunduğu stantta öğrenciler meyvelerin yararlarını anlatan şiirler okudular. Öğrenciler ve öğretmenler yumurta ve çuval yarışı yapıp beraber müzik eşliğinde dans ettiler.

Öğrencilerin, geçen yıl Tavşanlı-Kütahya yolunda meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden 25 yaşındaki öğretmenleri Sinem Kıyak’ın büyük boy resmini, etkinlik boyunca alanda tuttular ve hep bir ağızdan Sinem öğretmenimizi unutmadık diye bağırdılar. Bu olay törene katılan öğretmen ve velilerin duygusal anlar yaşamasına neden oldu.

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, ’’Gülten Dayıoğlu Anaokulu idarecilerinin geleneksel yıl sonu etkinlikleri kapsamında, bu yılda etkinlik düzenlenmiş ve tüm öğrencilerimiz katılmıştır. Bütün öğrencilerimiz yapmış oldukları çalışmaları sergilemişler ve toplumla paylaşmışlardır. Okulumuz toplumun okul öncesi eğitime dikkatini çekmek için ciddi bir gayret sarf etmektedir. Hepimiz takdir ederiz ki Dünyada okul öncesi eğitimin yaygın olduğu ve etkili bir şekilde yürütüldüğü ülkelerin, Dünya eğitim sıralamasında üst sıralarda yer aldığına şahitlik etmekteyiz. Bizlerde Emet Kaymakamlığı olarak önümüzdeki dönemlerde okul öncesi okullaştırma düzenini arttırmak için büyük bir gayret ve çaba içerisinde olacağımızı ifade etmek isterim’’ dedi.

Öğrencilerle beraber şu anda çok güzel bir etkinlik içerisinde beraber olduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre, ’’Bu aslında küçük bir bilim şenliğidir. Öğrencilerimizin yıl boyunca yapmış oldukları etkinlikleri, velilerin ve idarecilerin huzurunda sergilemisidir’’ dedi.

Daha sonra İlçe Kaymakamı ve protokol üyelerine öğrenciler tarafından Ebru sanatı yapımı, Bor madenini anlatan stant ve öğrencilerin diğer projeleri hakkında bilgi verildi.

Okul girişinde bulunan ve Okul Müdürü Ayşe Taş tarafında geliştirilen güvenli giriş projesi Kaymakam Hasan Çiçek tarafından büyük beğeni aldı. (YD-EFE)
Kaynak: İHA