Yönetmen Cinayetinde Şüpheliye Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstemi

Ünlü yönetmen Mustafa Kemal Uzun’u Şile’deki evinde öldürdüğü iddia edilen şüpheli hakkında, “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” ve “nitelikli yağma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Ünlü yönetmen 60 yaşındaki Mustafa Kemal Uzun’un Şile’deki evinde dizisinde oynayan figüran 19 yaşındaki O.A. tarafından öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, maktül Mustafa Kemal Uzun’un dizi-film yönetmeliği yaptığı, şüphelinin ise dizilerde figüranlık yaptığı belirtildi.

Olay tarihinden dört hafta önce maktülün yönetmeliğini yaptığı dizide şüphelinin figüran olarak rol aldığı, çekim sonrası maktül ile şüphelinin tanışarak birbirlerinin telefon numarasını aldıkları anlatıldı.

İddianamede, olay tarihinde şüpheli ve maktülün Mecidiyeköy’de buluştukları ve maktülün aracıyla birlikte Şile’ye saat 15.00 sıralarında geldikleri kaydedilirken, maktülün kiralamış olduğu eve gittikleri, daha sonra şüpheli ile maktülün dışarıya çıkarak Şile’yi gezdikleri kaydedildi.

Şüpheli ile maktülün restoranda yemek yeyip alkol içtikleri, evde de alkol almaya devam ettiklerinin belirtildiği iddianamede, şüphelinin ifadesinde, maktülün cinsel yakınlaşmada bulunmak istediğini söylediği belirtildi.

"Bıçakla göğsüne saplayarak, sopayla yüzüne defalarca vurdu"

Şüphelinin tiksinme duygusuyla bir eline beyzbol sopasını aldığı, diğer eline ise mutfak tezgahından ekmek bıçağı aldığı anlatılırken, sırt üstü maktülün uzandığı sırada elindeki bıçağı maktülün göğüs kısmına sapladığı anlatıldı. Şüphelinin beyzbol sopasıyla maktülün yüzüne birden çok kez vurduğu kaydedildi.

İddianamede, maktülün canavarca hisle öldürülmesi sonrasında sonrasında şüphelinin yatak odasından çıkıp kapıyı kilitlediği, ev içinde maktüle ait cüzdan, saat, arabasının anahtarı ve telefonunu gasp ederek evden ayrıldığı anlatıldı.

Ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemi

Şüpheli O.A.’nın, “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” ve “gece vakti silahla nitelikli yağma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Kaynak: İHA