Orman Ve Su İşleri Bakanlığından İzmir'e Yeni Tesisler

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bergama ilçesinde 206 milyon lira yatırım bedelli 12 tesisin temel atma ve açılış törenini gerçekleştirecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Bergama ilçesinde 206 milyon lira yatırım bedelli 12 tesisin temel atma ve açılış törenini gerçekleştireceği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, törende, DSİ tarafından inşa edilecek Bergama Musacalı Barajı, Bergama Kırcalar Barajı ve Sulaması, Beydağ Ovacık Barajı, Menemen Bozalan Barajı, Tire Dereli Barajı, Beydağ İlave Su Temini ile 4 adet taşkın koruma tesisinin temeli atılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla düzenlenecek törende açılışı yapılacak ve temeli atılacak tesislerin maliyeti 206 milyon lira olacak.

Ayrıca, Bakan Eroğlu, törende 12 aileye gelir getirici tür, 6 aileye de ORKÖY sertifikası verecek, zeytin, fıstık çamı, defne, kara servi ve mavi servi fidan türlerinden oluşan toplam 5 bin fidanı da ücretsiz olarak dağıtacak.

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 3 bin 10 dekar zirai alan suya kavuşacak, 29 milyon 538 bin metreküp su biriktirilecek.

Beydağ Barajına yılda 12.5 milyon metreküp ilave su temin edilecek, 1 ilçe merkezi, 2 mahalle taşkın zararlarından korunacak.

Ayrıca Efes Antik Kenti'ne denizden ulaşım sağlanacak.

Kaynak: AA