OGM, Atıl Durumdaki Arazilerini Bolu Belediyesine Devretti

Bolu Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) arasında imzalanan protokol ile atıl durumdaki 227 bin 295 metrekarelik alanın Bolu Belediyesine devredildiği bildirildi.

Bolu Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Bolu Belediye Başkanlığı ile Bolu Orman Bölge Müdürlüğü arasında Orman Genel Müdürlüğü toplantı salonunda "Arsa Karşılığı İnşaat Protokolü"nün gerçekleşmesi için imza töreni yapıldığı ifade edildi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Orman Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Şahin, Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ve ilgili yetkililerin katıldığı protokol imza töreninde, Bolu Belediyesinin Orman Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan 13 bin 907 metrekare kapalı alanda Bolu Orman Bölge Müdürlüğü İdare Binası’nı inşa edeceği bunun karşılığında da Orman Genel Müdürlüğü adına kayıtlı 227 bin 295 metrekarelik arsa ve üzerinde bulunan taşınmazların Bolu Belediyesine devredileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın şu ifadelerine de yer verildi:

"Orman Genel Müdürlüğümüzle birlikte, bir dünya kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Tabiatın Kalbi Bolumuzu geleceğe taşıyacak imzaları attık. Bolu’da atıl durumdaki kamu arsalarını milletin hizmetine sunacak yatırımlara dönüştüreceğiz. Devri gerçekleşen araziler bundan böyle yeni kamu binaları olarak değerlendirilecek.

Kamu hizmetlerinin yürütülmesinde kullanılacak ve Bolu halkının hizmetine sunulacak. Bu bir kazan kazan projesi. Arazi devriyle Bolumuz yeni bir hastaneye ve spor tesislerine kavuşacak. Orman Bölge Müdürlüğümüzün binasını da yaparak herkesin kazanacağı bir protokolü hayata geçirmiş olacağız."

Kaynak: AA