Giresun'da Sağanak

Keşap, Espiye ve Yağlıdere ilçelerinde 12 köy yolunda heyelan meydana geldi.

Giresun'da etkili olan sağanak sebebiyle bazı köy yollarında heyelan meydana geldi.

İl genelinde etkili olan sağanak, Keşap, Espiye ve Yağlıdere ilçelerinde 12 köy yolunda heyelana yol açtı. Keşap ilçesindeki boş bir baraka ise toprak kayması sonucu yıkıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç gündür süren yağışın bugün etkisini artırdığını söyledi.

Bazı köy yollarında heyelanlar meydana geldiği yönünde kendilerine ihbarlar ulaştığını belirten Taşkın, "Keşap, Espiye ve Yağlıdere ilçelerimizde 12 köy yolunda heyelanlar söz konusu. Ekiplerimiz ihbarların ulaşmasının ardından söz konusu bölgelere sevk edildi. Yollarda gerekli çalışmaları sürüyor. Bunların dışında şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil." dedi.

Taşkın, Özel İdare olarak yağıştan kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbirleri aldıklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Karayolları ekiplerinin, sağanak nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nda oluşan toprak kaymaları ve su birikintilerinin temizlenmesi ile dere taşkınlarının önlenmesi çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Kaynak: AA