Genç Yüreklerden Afrin'e Anlamlı Destek

Keçiören’de bir grup öğrenci Afrin’deki öğrencilere kendi elleriyle yaptıkları kurabiyeleri ve hazırladıkları okul malzemelerini gönderdi.

Genç Yüreklerden Afrin'e Anlamlı Destek
Afrin’in ilk şehidi Musa Özalkan adına yapılan ana okuluna Keçiören Kalaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden yardım aracı gidiyor. Okul müdürü Hülya Korkmaz bütün öğretmenlere teşekkür ederek, ’’MEB’in sosyal etkinlikler yönetmeliği çerçevesinde Toplum Hizmeti adında bir programı var. Bu program dahilinde çocuklarımızın gönüllü hizmet yapması gerekiyor. Öğretmenlerimizle görüştük ve savaştan etkilenen çocuklar için bir gönüllülük faaliyeti düzenleyelim istedik. Ana okulunda daha küçük yaştaki çocukların sevgiye daha hasret oldukları düşünülerek onlar için bir şeyler yapılmasına karar verildi.

Yiyecekler hazırlandı, kıyafetler belirlendi, kırtasiye malzemeleri alındı, çocuk gelişimi öğrencileri onlar için oyuncaklar tasarladı. Yaklaşık 100 öğrencimiz gönüllü olarak burada çalıştı. Savaştan etkilenen çocuklara sadece bir avuç sevgi sunabilmek için bu faaliyeti gerçekleştirdik. Savaştan uzak olsak da onları hissedebiliyoruz, onları seviyoruz, onlarla birlikteyiz demek için yapmış olduğumuz bir çalışma’’ ifadelerini kullandı.

“El emeği olarak hepsini hazırladık ve oradaki çocukların masum hayatlarına küçük bir sevgi dokunuşu yapmak istedik’’

Kalaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo Televizyon öğretmeni Deniz Duran ise çocukların masum hayatlarına küçük bir sevgi dokunuşu yapmak istediklerini söyleyerek, “Okul olarak bir toplum hizmeti projesi yapmak istedik. Afrin’deki savaş bizi dramatik olarak çok etkilemişti ve dedik ki savaşın en masum yüzü çocuklardır. Biz de bu çocukların yüzünü bir nebze olsun güldürebilmek için elimizden ne geliyorsa yapalım. Orada Şehit Musa Özalkan adına yapılacak olan kültür merkezi ve kreşe tüm okul olarak kendi ellerimizle yaptığımız çalışmaları göndermek istedik. Öncelikle çocuk gelişimi alanı kendi elleriyle hazırladığı oyuncakları, eğitim materyallerini bu proje kapsamında hazırladılar. Ardından güzellik ve saç bakım bölümü kırtasiye malzemeleri, boyalar temin ettiler. Yiyecek içecek atölyesi oradaki çocuklarımıza göndermek üzere kurabiyeler hazırladı. Bizde radyo televizyon bölümü olarak bu sürecin çekimlerini yaptık ve sonra da bir film oluşturacağız. Bugün teslim ediyoruz. Önümüzdeki hafta çocuklarımıza ulaşacak bu ürünler. 23 Nisan’da bir kısım oyuncağı oradaki çocuklara dağıtmak üzere gönderdik ve dağıtılırken onların sevinçlerini gördük. El emeği olarak hepsini hazırladık ve oradaki çocukların masum hayatlarına küçük bir sevgi dokunuşu yapmak istedik’’ şeklinde konuştu.

Kübra Ayçiçek isimli öğrenci ise böyle bir uygulamada olduğu için çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, Afrin’deki çocukların yüzünde küçük bir tebessüm oluşturmak istediklerini kaydetti.

Öğrenci ve öğretmenlerin kendi elleriyle hazırladığı ürünler okulda sergilendikten sonra Afrin’e gönderilmek üzere araca yüklendi.
Kaynak: İHA