Emet Ve Hisarcıklı İş Adamları İftarda Buluştu

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası, Emet ve Hisarcık ilçesi bürokratlarını, siyasilerini, iş adamlarını ve STK temsilcilerini iftarda buluşturdu.

Emet Ve Hisarcıklı İş Adamları İftarda Buluştu
İftar programına Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe ev sahipliğinde Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, Hisarcık kaymakamı Tuncay Karataş, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Emet AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, Emet MHP İlçe Başkanı Mustafa Mecit, Hisarcık MHP İlçe Başkanı Mehmet İşleyen, Emet CHP İlçe Başkanı Fevzi Şen, Emet Saadet Partisi Başkanı Mehmet Hamamcı, Oda başkanları, bürokratlar, ticaret odası mensubu esnaflar katıldı.

Toplu iftarın ardından günün anlam ve önemine belirten konuşmayı Tavşanlı Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhami Aydın yaptı. Aydın, yaptığı konuşmada, ’’Kudüs’te Filistinli Müslümanlara karşı terör devleti İsrail’ilin yapmış olduğu katliamı kınıyorum. Ticaret odası olarak ortaklarımızın yasal sorumluluklarının takibi kadar üretimde, sanayileşmede, istihdamda, turizmde katma değeri yüksek olan iş gücüne değer katan proje ve programlarda paydaşlarımızla güç birliği yapıyoruz. Ekonomik değerlerimizin sıkıntılı olduğu bir süreçten geçiyoruz. Bu sürecin kalıcı olmaması için, yaşadığımız bu coğrafyanın daha yaşanabilir olmasını sağlamak zorundayız” dedi.

Gecede konuşan Emet kaymakamı Hasan Çiçek, Emet ve Hisarcık bölgesinin maden, turizm orman potansiyeline ve yarattığı katma değerin, bölgesel olarak değerlendirilmesi adına, iş dünyasını bölgeye yatırıma davet etti.

Kaymakam Çiçek, ’’Sağlanan katma değer Kütahya dışında başka illerde değerlendiriliyor. Bölgenin değerleri dışarıya kaydırılmadan yerinde hep birlikte çalışarak ve gerekli kaynaklar için projeler üretilerek istihdama dönüştürülmelidir. Sıcak su var sera yok, tomruk var, üretim yapacak fabrika yok. Ben şahsen tüm iş adamlarımızı bölgemiz için yatırım yapmaya davet ediyorum’’ diye konuştu.

(YD-EFE)
Kaynak: İHA