DEÜ Genel Cerrahi Kliniği, Eğitim Merkezi Seçildi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Genel Cerrahi Kliniği, Avrupa Kanser Onkolojisi Derneği'nin dört alt kuruluşundan biri olan Avrupa Periton Yüzey Kanserleri Okulu'nun Avrupa'daki 32 eğitim merkezi arasına girdi.



DEÜ'den yapılan açıklamaya göre, Avrupa Periton Yüzey Kanserleri Okulu'nun Avrupa'daki merkezleri arasında yerini alan Genel Cerrahi Kliniği, Türkiye'den seçilen ilk merkez oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DEÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selman Sökmen, kliniğin bu başarıyı kazanmasında en önemli faktörün, son yıllarda karın içine yayılmış dördüncü evre kanserlerinde uygulanan yenilikçi tedavi yöntemleri olduğunu ifade etti.

Hipertermik Kemoterapi (HIPEK) adı verilen yöntemle, kalın bağırsak, yumurtalık, apandisit, karın zarı ve mide kanserlerinde, karın içerisine ameliyat sırasında kemoterapi ilacı verilmesi ile yaşam süresinde önemli bir artış sağlandığını aktaran Sökmen, şunları kaydetti:

"Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Cerrahi Kliniği yaklaşık 11 yıldır uyguladığı Hipertermik kemoterapi yönetiminin uygulaması ve eğitimi amacıyla 6 yıl önce başvurduğu Avrupa Periton Yüzey Kanserleri Okulu tarafından Avrupa'daki 32 eğitim merkezinden biri olarak seçildi. Kliniğimiz bu yöntemi uygulamak isteyen Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu'dan cerrahlar için eğitim merkezi olacak. Uyguladığımız yöntemi öğrenmek, bilgi birikimimiz ve deneyimimizden faydalanmak isteyen meslektaşlarımız olacaktır. Ülkemizde ve bölgemizde deneyimli olduğumuz bu alanda eğitim vererek, doğru örnekleri çoğaltmak istiyoruz."

Kaynak: AA