Boydak Kardeşlerin Yargılandığı Davada İkinci Gün

Kayseri’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 572 gün önce başlayan Boydak ailesinin ve yöneticilerinin yargılandığı 9 sanıklı davaya bugün de devam edildi. Tutuklu sanık Memduh Boydak, “Ağabeyim Şükrü Boydak devletten özür diledi ama ben devletimden özür dilemiyorum. Devletin benden bir gün özür dileyeceği günü bekliyorum” dedi.

573 gün önce, 1 Kasım 2016’da başlayan 68 sanıklı davanın 26 Ekim 2017’de görüldüğü celsesinde mahkeme heyeti Boydak’ların diğer 5 şirketine de hisse büyüklükleri nedeniyle kayyum atanmasına, olaylara göre bazı sanıkların dosyalarının tefrik edilerek bu dosyadan ayrılmasına karar vererek 14 sanıklı duruşmayı 6 Şubat 2018’e ertelemişti. 6 Şubat’ta görülen davada 14 sanıktan 5’inin bu dosyadan tefrik edilmesine ve Boydakların olduğu 9 sanıklı davanın 7. celsesinde 13 Nisan’a ertelenmesine karar vermişti.

13 Nisan’da görülen davada savcılığa mütalaa için süre verilmiş, dava 28 Mayıs’a ertelenmişti. Savcı mütalaasında 815 gündür tutuklu sanık Memduh Boydak hakkında ‘silahlı terör örgütü yönetmek’ suçundan 15 yıl ila 25 yıl arasında cezalandırılmasını talep etti. Savcı, Memduh Boydak’ın hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Diğer sanıklar Hacı, Şükrü, İlyas, Mustafa, Bekir, Erol Boydak ve Murat Bozdağ hakkında verilen mütalaa ise sanıkların suçlarının ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçunu oluşturduğu gerekçesiyle 7 sanığa 6 yıl 3 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın 8. celsesi görülmeye devam etti. Davaya tutuklu sanık Hacı Boydak Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile hazır edilirken, tutuklu sanıklar Memduh Boydak, Şükrü Boydak ile tutuksuz sanıklar Mustafa Boydak, Erol Boydak, Bekir Boydak, İlyas Boydak, Murat Bozdağ ve Halit Bayhan duruşma salonunda hazır bulundu.

Boydak, ‘Dikkat radar’ yazısını mahkemeye gösterdi

Savcılıkça ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olma’ suçundan cezalandırılması istenen tutuklu sanık Memduh Boydak duruşmaya yaklaşık 20 sayfa haber çıktı sayfalarıyla geldi. Elinde ‘dikkat radar’ yazılı çıktı sayfayı mahkeme heyetine gösterip, “Boydak ailesinin yaşadığı durum aynen bu” dedi.

Memduh Boydak, esasa ilişkin savunmasında “Bu kadar hayırseverliğin bedeli bu mudur, diye üzülüyorum. Ahiret için yaptığımız paketler, bu dünyada ortalığa saçıldı” dedi.



“Devletin benden bir gün özür dileyeceği günü bekliyorum”

Devletin kendisinden bir gün özür dileyeceği günü beklediğini ifade eden sanık Memduh Boydak, “Ağabeyim Şükrü Boydak devletten özür diledi ama ben devletimden özür dilemiyorum. Devletin benden bir gün özür dileyeceği günü bekliyorum. Zulüm, haksızlık, yargısız infaz yapıldı. İadeyi itibarımı bir gün alacağım. Bu ülkeden bir dolar para kaçırmadım. Kim kaçırdıysa Allah belasını versin. Benim ailemden teröristin t’si bile çıkmaz. Araba koleksiyonu yapmadım, sevgili yapmadım, bir tane var o da evde, hayırseverlik koleksiyonu yaptım. 900 kuruluşa yardım ettik, içinde cemaat de var. Devletin bilmediğini biz nereden bilebiliriz. Böyle olduklarını bilsek yardım yapmazdık. ABD’ye çok sayıda iş gezileri yaptım, gezilerimde bir sefer Fetullah Gülen’i ziyaret ettim” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmaya öğle arası verdi. Öğleden sonraki oturumda tutuklu sanık Memduh Boydak’ın savunmasına devam edilecek.
Kaynak: İHA