Algo Ateşböceği İle Çocuklara Kodlama Öğretiliyor

Aygaz ve Tüpraş sponsorluğunda Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) Ateşböceği Öğrenim Birimi, Havza'da Algo Dijital Projesi kapsamında çocuklara geleceğin alfabesi olan kodlamayı öğretiyor.

Havza Mehmetçik Meydanı'na yerleştirilen TEGV'in Algo Ateşböceği Eğitim Birimi ilçede 20 gün kalacak ve yaklaşık bin öğrenciye kodlama eğitimi verilecek.

Aygaz 2 Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi Sorumlusu Olgun Ballı, AA muhabirine, Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşlarından birisi olan TEGV'in gezici öğrenim birimi olan 24 Ateşböceği ile Türkiye’nin dört bir köşesindeki çocuklara eğitim desteği götürdüğünü söyledi.

Ballı, "Burada çocuklarımıza ücretsiz olarak blok temelli kodlamayı öğretiyoruz. Çocukların temel dijital becerilerini güçlendirmek amacıyla tasarlanan Algo Dijital, biraz matematik ve biraz sanat derken TEGV'deki bütün etkinliklerin kardeşi olacak bir dijital eğitimi çocuklarla buluşturuyor." dedi.

TEGV'in eğitim parkı ve öğrenim birimlerinin bulunmadığı yerlerdeki çocuklara eğitim desteği sağlayan Ateşböceği Öğrenim Birimlerinin 2000 yılından bu yana, 7’si yurt dışında olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanındaki yüzbinlerce çocuğun geleceğine ışık tuttuğunu ifade eden Ballı, "Algo Ateşböceği Kırklareli Lüleburgaz, Yozgat ve Şefaatli'de çocuklarla buluştu. Şu ana kadar bin 837 çocuğa ulaşan Ateşböceği'nin bir sonraki etkinlik noktası ise Elazığ Kovancılar olacak." diye konuştu.

Yapılan eğitim çalışmalarını yerinde inceleyen ve çalışmalar hakkında Ballı'dan bilgiler alan Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ise TEGV yönetimine teşekkür etti.

Sağlam, şunları dile getirdi:

"Havza’da öğrencilerimize sağladıkları bu imkandan ötürü emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kodlama geleceğin alfabesi ve geleceğe iyi hazırlanmak için çocuklarımıza bu alfabenin eğitimini vermek zorundayız. Çağımızın ve geleceğin mesleklerinin temelinde kodlama olacak. Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi Havzalı öğrencilerimiz için önemli bir şans. Yapmış olduğumuz planlamalar doğrultusunda 20 gün sürecek olan eğitimlerde yaklaşık bin ilk ve ortaokul öğrencisi kodlama eğitimi alacak."

Kaynak: AA