Vali Ata, Siyasi Parti İl Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Hatay Valisi Erdal Ata, siyasi parti il başkanlarıyla bir araya gelerek 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili alınacak tedbirleri görüştü.

Ata, valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, seçimlerin huzur ve sükunet içinde geçmesini diledi.

Seçimlerin hukuka, ilin binlerce yıllık kardeşlik ve hoşgörüye dayalı kültürüne uygun bir demokratik şölen şeklinde geçmesinin herkesin arzusu olduğunu ifade eden Ata, şöyle devam etti:

"Kamu yönetimi olarak bizler de bu süreçte herhangi bir sıkıntı yaşanmaması, kamu düzeninin aksamaması, kamu güvenliğinin sağlanması ve propagandanın serbestçe yapılabilmesi için gerekli ortamı sağlamaya çalışacağız. En önemli beklentimiz gerek bu dönemde gerek sonraki süreçte birbirimizin hakkına, hukukuna saygı gösterilmesi, toplumda huzursuzluğa yol açacak hususlardan özellikle kaçınılması ve bir sorun olduğu zaman da bize intikal ettirilmesidir. Bu konuda tüm kesimlerin yapmış olduğu ve bundan sonra yapacağı katkılar için şimdiden teşekkür ederiz."

Seçimlerde alınacak tedbirlerin paylaşılıp, değerlendirildiği toplantı sonunda hazırlanan ortak mutabakat metni siyasi parti il başkanları tarafından imzalandı.

Toplantıya Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Mahmut Hersanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, AK Parti İl Başkanı İbrahim Güler, CHP İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, MHP İl Başkanı Murat Adal, SP İl Başkanı Hamza Çalışkan, İYİ Parti İl Başkanı Mustafa Çığ ve BBP İl Başkanı Nevin Zeytineli katıldı.

Kaynak: AA