TİKA'dan Azerbaycan'da Ahıska Türklerine İftar

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Azerbaycan’da yaşayan Ahıska Türklerine iftar verdi.

TİKA'dan Azerbaycan'da Ahıska Türklerine İftar
TİKA, Saatlı ve Sabirabad şehirlerinde büyük çoğunluğu Ahıska Türklerinden oluşan 300 kişi için iftar düzenledi.

Saatli iline bağlı Garayev köyündeki camide gerçekleştirilen iftara katılan TİKA Başkan Yardımcısı Birol Çetin yaptığı konuşmada, “Yılda ortalama 2 bin proje gerçekleştiriyoruz. Bunların çoğu hastane, okul gibi büyük projeler. Bu sene Ramazan ayı dolayısıyla 80 ülkede iftarlar düzenliyoruz” dedi.

Ramazan ayının insan ilişkilerinde önemli bir yeri olduğunu belirten Çetin, “Bu iftarların amacı insanlar arasındaki muhabbetin daha da artması. Bugün Ahıskalı kardeşlerimizle bir araya geldik, bu bir vesile olsun ve kardeşliğimiz daha da artsın” diye konuştu.

Dünya çapında faaliyet gösteren TİKA’nın asıl amacının paylaşımı artırmak olduğunu vurgulayan Çetin, “TİKA olarak paylaşmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu, dünyadaki sorunların paylaşılarak çözüleceğini anlatmaya çalışıyoruz. Anlatmak istediğimiz, sorunların silahla, güçle çözülmeyeceği, paylaşarak çözebileceği” şeklinde konuştu.

TİKA’nın faaliyetleri ile diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olduğunu söyleyen Çetin, “Bizim gittiğimiz yerlere peşimizden sivil toplum kuruluşları başka ülkelere geliyor. İyiliği göstermek, bunu yaymak TİKA’nın bir yerde vazifesi” ifadelerini kullandı.

TİKA’nın başkent Bakü ve Azerbaycan’ın diğer bölgelerinde düzenleyeceği iftar programlarına yaklaşık 2 bin 500 kişinin katılması öngörülüyor.
Kaynak: İHA