Sosyal Medya Fenomeni Ve 'Blogger'lar Fethiye'yi Gezdi

Fethiye'ye gelen 8 sosyal medya fenomeni ve blogger, kendi hesaplarından paylaşmak üzere ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay: 'Turizmciler 2018 sezonuna çok umutlu başladı. Yerli ve yabacı turistlerin geçen yıla oranla iki üç katı rezervasyonlar var'

Takipçileri milyonları bulan sosyal medya fenomenleri ve seyahat "blogger"ları, Muğla'nın Fethiye ilçesini gezdi.

Fethiye'nin tanıtımı için davet edilen yurt içinden 8 sosyal medya fenomeni ve seyahat "blogger"ı (çevrimiçi yazar), Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kayaköy, Çalış Plajı, Göcek gibi tarihi, turistik ve doğal güzellikleri dolaştı.

Gezdikleri yerlerin fotoğrafını çeken fenomenler sosyal medya hesaplarından "Yenitrendfethiye" etiketiyle paylaşım yaptı.

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin tanıtımı için sezon öncesinde yurt içi ve dışında birçok turizm fuarına katıldıklarını söyledi.

Yenitrendfethiye sloganıyla iki yıldır tanıtım yaptıklarını anlatan Atay, "Katıldığımız tüm fuarlarda da bu sloganla yer aldık. Fethiye'nin bir marka şehir olması için adımlar atıldı. Şimdiye kadar en bilindik Ölüdeniz, Kayaköy ve Göcek vardı. Son zamanlarda bunlara balık pazarı ve Babadağ gibi yeni yerler de eklendi." dedi.

Atay, tanıtım çalışmalarının sadece yurt içinde değil uluslararası alanda da artarak devam edeceğini dile getirdi.

Fethiye'de Çinli bir televizyonun bir yarışma programı çektiğini belirten Atay, şunları kaydetti:

"Yapılan çekim, yaklaşık 5 milyarlık tıklama aldı. Bu da sadece Fethiye için değil ülkemiz için gurur verici bir olay. Turizmciler 2018 sezonuna çok umutlu başladı. Yerli ve yabacı turistlerde geçen yıla oranla iki üç katı rezervasyonlar var. Bu da turizmcilerimizin yüzünü güldürüyor. Turizmcilerin yüzünün gülmesi onlara bağlı 50-60 sektörün yüzünün gülmesi demek. Fethiye'yi 2018'de çok güzel bir turizm yılı bekliyor."

Bloger Kenan Yıldırım ise çektikleri görselleri, Instagram, Youtube ve blog sitelerinde paylaşacaklarını ve takipçilerinin beğenisine sunacaklarını söyledi.

Yıllar önce Fethiye'ye geldiğini, bu kadar detaylı gezme fırsatı bulamadığını ifade eden Yıldırım, "Doğal güzellikleri ve deniziyle çok güzel bir yer. Paylaştığım bazı görselleri takipçilerim çok beğendi ve çok iyi dönüşler yaptılar. İnsanların aradığı da güzel bir doğa, deniz, tarih, temiz sokaklar. Bunların hepsi Fethiye'de mevcut. Umarım güzel bir turizm sezonu geçer." diye konuştu.
Kaynak: AA