Polisten Kurumlara Uyuşturucuyla Mücadale Eğitimi

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuyla mücadelede iş birliği sağlanması amacıyla bazı kurumlarda eğitim semineri düzenledi.

İçişleri Bakanlığının Uyuşturucu ile Mücadele Uygulama Politikası Belgesi amaç ve hedefleri doğrultusunda hazırlanan Narkorehber Eğitim Programı kapsamında, Yalova Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü, Yalova A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline eğitim verildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen seminerde, "Uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin fiziki anlamda tanınabilirliği ve Türk Ceza Kanunda uyuşturucu ve uyarıcı madde suçları ile cezai müeyyideleri" konu başlıklarıyla uyuşturucu veya uyarıcı maddelerle mücadelede kolluk görevlilerine nasıl destek ve katkı sağlanabileceği hususunda bilgilendirme yapıldı.

Seminerde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline ayrıca kaçak kenevir ekimiyle mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı.

Kurum müdürlerinin de katılım sağladığı seminerde, uyuşturucuyla mücadele ve alanda daha etkin çalışmalar yürütülebilmesi adına kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

Seminer çalışmalarında polis narkotik dedektör köpeği Zeytin de yer aldı.

Kaynak: AA