Merzifon'da Engelli Öğrencilerden Yıl Sonu Etkinliği

Merzifon Sevinç Orhan Erzengin Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yıl sonu etkinliği düzenlendi.



Akif Gülle Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte sosyal yönden dezavantajlı öğrenciler, yıl boyunca yaptıkları eserleri sergiledi ve gösteriler sundu.

Etkinlikte zihinsel engelli öğrencilerden oluşturulan mehter takımı, hem kostümleriyle hem de çaldıkları marşlarla beğeni topladı.

Sevinç Orhan Erzengin Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdulmuttalip Nalbant, yaptığı konuşmada, engellilerin karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak adına herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Nalbant, şöyle konuştu:

"Engelliler Haftası boyunca engellilerin sorunları tartışılır, topluma kazandırmaları konularında çalışmalar yapılır. Toplumda farkındalık oluşturmak, onlara gerekli desteği vermek, onların da hakları olduğunu bilerek yaşamak hepimizin sorumlulukları arasındadır. İnsanlar birbirlerinden farklı olabilir fakat eşit haklara sahiptir. Engelli bireyleri yapamadıklarıyla değil yapabildikleriyle ve bizlere benzeyen yanlarıyla görmek gerekir."

Etkinliğe, Kaymakam Gürkan Demirkale, Garnizon Komutan Vekili Albay Mustafa Durusoy, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA