Kocaeli'den Kısa Kısa

Kocaeli'de düzenlenen kumar ve tombala operasyonunda 55 kişiye, 13 bin 986 lira para cezası uygulandı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ile ilçe emniyet müdürlüklerince kent genelinde kumar ve tombala gibi yasa dışı olayları engellemek için huzur operasyonu gerçekleştirildi.

206 polisin katıldığı operasyonda ekipler, 2 bin 99 kişinin GBT'sini sorgulayıp üst araması yaptı, 85 iş yeri kontrol edildi.

Uygulamada, çeşitli suçlardan aranan 8 kişi yakalanırken, Kartepe, Körfez ve Darıca ilçelerinde 7 şüpheli hakkında "kumar oynanması için yer ve imkan sağlama" suçundan adli işlem yapıldı.

Kumar oynadığı ileri sürülen 55 kişiye 13 bin 986 lira idari para cezası verildi, bin 215 liraya el konuldu.

- Karamürsel esnafı iftarda buluştu

Karamürsel ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı esnafı, iftar programında bir araya geldi.

Programa, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, CHP İlçe Başkanı Ali Kara, belediye meclis üyeleri, ilçe esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Esnaflardan Yusuf Doğan, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının birlik ve beraberliğin yoğun yaşandığı rahmet ve bereket ayı olduğunu söyledi.

Her yıl ilçe esnafıyla iftar programını gerçekleştirdiklerini belirten Doğan, "Bu yemeklerimizdeki amacımız kaynaşmayı, paylaşmayı, birlik ve beraberliği sağlamaktır. Bu vesile ile ramazan ayının ilçemize ve yurdumuza hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

- Darıca'daki kapalı otopark ve pazar yeri çalışmaları

Darıca Belediyesi, kapalı otopark ve pazaryeri inşaat çalışmalarına başladı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Karabacak, projenin tamamlanmasıyla Darıca'nın modern bir pazarının olacağını söyledi.

Kapalı pazar alanın üst katının pazar alt katının da 369 araç kapasiteli otopark olacağını kaydeden Karabacak, pazar yerini yıl sonuna kadar hizmete açmayı planladıklarını belirtti.

Kaynak: AA