Kılıçdaoğlu'ndan skandal açıklama: Özerklik getireceğiz

CHP'nin skandal beyannamesinde yer alan HDP/PKK ortak projesi olan "özerklik" sözü, bu kez de CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından canlı yayında bir programda dile getirildi. Skandal ifadeler, partinin terör örgütü ve sempatizanlarıyla bağını gözler önüne serdi.

Kılıçdaoğlu'ndan skandal açıklama: Özerklik getireceğiz
Kılıçdaoğlu'ndan skandal açıklama: Özerklik getireceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu , 24 Haziran seçimleri öncesi NTV'de gündeme ilişkin soruları cevapladı.. Kılıçdaroğlu 'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

HDP BARAJI GEÇMELİ

HDP'nin barajı aşabileceği görülüyor. Zaten HDP'nin barajı aşması parlamentoda olması gerekiyor. %1 oy alınma bile partinin parlamentoda olması gerektiğini düşünüyoruz. Diğer partilerinde bir şekilde TBMM'de olmasını istiyoruz. Bunun da çalışmasını yapacağız.

BÖYLE SIR MI OLUR?


Eren Erdem Bey ile görüştüm. Beni aradı. 1. Mit tırlarıyla ilgili partimniz basın toplantısı yaptı ve dağıttı. Bu arşivlerde var. Belgeler Tezcan'a her yerden geliyor. Bu biliniyordu zaten. Bunlar gizli saklı şeyler değil. Görüntüler 17 internt sitesinde yayınlandı. Bunların kaldırılması için Savcılığın kararı var. Bu da devlet sırrı oluyor. Böyle sır mı olur? herkes biliyor bu devlet sırrı diyorlar. Devlet sırrını sadece hakim görür, başkası göremez.

BİZİ YILDIRAMAZLAR

Erdem'e yurtdışı yasağı konulması demokrasi ayıbıdır. Gözdağı verilmeye çalışıyor. Bizi yıldıramazlar.

ÖZERKLİK ŞARTI UYGULANACAK

Kürt sorununun çözüm adresi Meclis'tir. Biz bu sorunu çözmeye talibiz. Birilerine verdiğiniz sözler olmayacak. Herkesin içinde konuşacaksınız. Sorunu demokrasi ve özgürlük temelinde çözeceğiz. Yerel yönetimler özerklik şartı uygulanacak. Kentsel dönüşüm yapacağız izin vermiyorlar. 
Bizim Eskişehir Belediye Başkanımız kendi imkanıyla su getirmek için baraj yapıyor.Engel oluyorlar. Niye ki? Biz bunu kaldırcağız.'

TERÖR BAĞI ORTAYA ÇIKTI

CHP'nin, HDP ve PKK ortak projesi olan "özerklik sağlama" vaadi ve bu vaadin hem beyannamede hem de canlı yayınlarda dillendirilmesi; partinin terör yandaşlarıyla olan bağını bir kez daha gözler önüne serdi..

HDP'NİN RÜYASINI CHP GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYOR


CHP'nin özerklik vaadi daha önce HDP'li Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak tarafından somut taleplerle bir çok defa dile getirilmişti. Kışanak, "Petrolden pay istiyoruz" demişti. Kılıçdaroğlu bu beyanname ile HDP'nin rüyasını gerçekleştirmenin peşine düşmüş durumda. Kışanak daha da ileri giderek, bölgedeki barajların belediyeye verilmesini istemiş, kaçak elektrik oranlarına bahane olarak "Kendi topraklarımızda üretilen elektriğe para ödüyoruz" demişti..

.