Havza'da Tarım Satış Kooperatifinden İftar

Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, iftar programı düzenlendi.

Havza protokolü, esnaf ve sanatkarlar ile tarım sektörü temsilcileri, Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinin düzenlediği iftarda bir araya geldi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, programda yaptığı konuşmada, ilçenin en önemli gelir kaynağının ziraat olduğuna işaret etti.

Belediye olarak her zaman çiftçinin yanında olduklarını dile getiren İkiz, şunları kaydetti:

"Bölgemizde her geçen yıl çiftçi sayısı azalıyor. Bunun sebebi göç. İnsanlarımız asgari ücret için gurbette ömürlerini tüketiyor ama kendi topraklarında kalmıyor ve üretmiyor. İnşallah Havza Organize Sanayi Bölgesi ile genç nüfusu Havza'da tuttuğumuzda bu gençlerimizde ata topraklarını işleyerek zirai üretime katkıda bulunacaklar."

Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Tural ise ramazan ayının birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdiğine değindi.

Amaçlarının kooperatiflerinde birlik ve beraberliği daim kılmak olduğunu ifade eden Tural, "Çiftçiler olarak ülkemiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ramazan ayının manevi atmosferinde oda üyelerimiz çiftçilerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Programa, AK Parti Havza İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir, Karadenizbirlik Başkan Vekili Fahri Şahin, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ömer Büyük, Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper'in de aralarında bulunduğu çok sayırda davetli katıldı.

Kaynak: AA