Bursa'daki Sel Ve Heyelan

Bursa'da geçen cuma meydana gelen selin neden olduğu zararlar giderilmeye çalışılıyor Doğancı Mahallesi Muhtarı Halim Bayrak: 'Devletimiz her zaman yanımızda. Bütün kurumlar yaralarımızı sarmak için seferber olmuş durumda'

Bursa'da meydana gelen selin neden olduğu zararlar giderilmeye çalışılırken taş, toprak yığını ve heyelan nedeniyle trafiğe kapanan ve dün tek yönlü ulaşıma açılan Bursa-Orhaneli karayolunda temizleme işlemleri devam ediyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, geçen cuma günü yaşanan sel nedeniyle kapanan Bursa-Orhaneli karayolunun bir bölümündeki toprak ve taş yığınlarını temizleme çalışmasını sürdürüyor.

Sel sularının getirdiği balçık yığınları altında kalan araçlar, ekiplerce bulunduğu yerden çıkarılarak yoldan kaldırıldı. Birçok evin zarar gördüğü kırsal Doğancı Mahallesi'ndeki çalışmalar kapsamında Osmangazi Belediyesi ekipleri ile vatandaşlar, sel sularının oluşturduğu balçık ile sürüklenen taş ve odun parçalarını temizlemeye devam ediyor. Evlerden çıkarılan malzemeler kamyonlarla taşınırken selin ardından su ve elektrik kesintisi yaşanan mahalleye yeniden elektrik ve su verilmeye başlandı.

Mahalle muhtarı Halim Bayrak, cuma günü ikindi sıralarında başlayan şiddetli yağışın ardından sel felaketinin yaşandığını anımsattı. Bayrak, bazı evlerde hasar oluştuğunu, bazılarının da zemin katlarını su bastığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Devletimiz her zaman yanımızda. Bütün kurumlar yaralarımızı sarmak için seferber olmuş durumda. Mahalle içindeki sokaklar selin getirdiği balçık ve kaya parçalarından temizleniyor. Mahalle içindeki hasar tespiti yapıldı. Arazilerimizde ise henüz bir çalışma yapılmadı. Mahallemizde çok sayıda evin giriş katı su altında kaldı. Bunların tamamının hasar tespiti yapıldı. Sel nedeniyle kısmen yıkılan bir ev vardı. Bu ev Osmangazi Belediyesi ekiplerince tamamen yıkıldı."

Bayrak, mahalle içindeki temizleme çalışmalarının bir süre daha devam edeceğini sözlerine ekledi.

Evi yıkılan Hasan Yıldız da Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın dün kendisini ziyaret ettiğini ve yeni bir ev yapılması konusunda destek sözü verdiğini bildirdi.
Kaynak: AA