Başkan Aktaş'tan Selzedelere Güvence

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Bursa’da yaşanan sel felaketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu konuda kentteki diğer kamu kurumlarıyla koordineli bir şekilde hareket ettiklerini belirten Başkan Aktaş, afete maruz kalan vatandaşların sıkıntılarının en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

Başkan Aktaş'tan Selzedelere Güvence
Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısı ve BUSKİ Genel Kurulu, Ankara Yolu’ndaki meclis binasında yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 11 ayın sultanı ramazanın hayırlı olmasını dilediği konuşmasında, “Bugün 13. gündeyiz. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere programlar yapılıyor, ilçe belediyelerinin de etkinlikleri var. Yurtdışında 7 ayrı ülkede iftar organizasyonlarımız oluyor. Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen iftarlara katılan arkadaşlarımız, memnuniyetleri bize iletiyorlar” dedi.

Bursa’da her gün 9 farklı noktada 10 bin kişiye iftar verildiğini hatırlatan Başkan Aktaş, ilçelerde de iftarların gerçekleştiğini, ramazan nedeniyle ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtımı yapıldığını sözlerine ekledi.

Sel bölgesinde yaralar sarılıyor

Doğubayazıt’taki iftar programı ve çeşitli etkinliklere destekleri nedeniyle BTSO’ya teşekkür eden Başkan Aktaş, “Bursa’da Mayıs ayına damgasını vuran bir olay yaşadık. Dağ yöresinde yoğun yağış sonrasında oluşan sel felaketinin ardından bölgeyi gezdim. Ağaçlar devrilmiş. Sel öyle vurmuş ki o yoğunluğu hiçbir altyapının kaldırması mümkün değil. Büyükşehir Belediyesi ile BUSKİ, İtfaiye ve Fen İşleri personelimizle birlikte Valilik ve Osmangazi Belediyesi de çalışmaları bizzat takip ediyor. Ekiplerimiz 3 gündür bölgede Doğancı tarafları ve Hüdavendigar Mahallesi bu durumdan çok mağdur. Hüdavendigar Mahallesi’nde 79 ev 22 araç, Doğancı’da 77 ev ve işyeri az veya çok zarar gördü. Tamamının hasar tespitleri yapıldı” diye konuştu.

Başkan Aktaş, sel ile ilgili Ankara’dan gerekli talimatların verildiğini hatırlatarak, “Bölgede tüm tespitler yapıldı. Evlerin boya badanasına kadar tüm desteğimizi vereceğiz. Dere ile ilgili durumlar da yerine getirilecek. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle bölgedeyiz. Selin yaşandığı ilk gece yol kapandı. Bölgede 1400 civarında kumanya dağıttık. Gece o saatte bu durumu yaşayan vatandaşlarımıza bir nebze olsa da destek olmak istedik. İftar ve sahurlar veriyoruz, Doğancı ve Hüdavendigar’da. En önemli hedefimiz, oradaki hayatı normale döndürmek ve insanların daha fazla sıkıntı yaşamadan dertlerinden arındırılmasıdır. Belediye konuya hakim” şeklinde konuştu.

Yarım kalan işler tamamlanacak

Sel ile ilgili ilk andan itibaren kriz masası oluşturulduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Belediye çalışmalarımız devam ediyor. 2018 yılında yol ve ulaşımla ilgili hamleler yapmak istediğimizi belirtmiştik. Alt ve üstyapıda yarım işlerimizin tamamlanması, hizmete sunulmasıyla ilgili çabalarımız var. Bursa, ezberleri bozan bir şehir. Ulaşım konusunda faaliyetlerimiz sürüyor. İhtisas Kavşağı’na katlı yol çözümü olabileceğini belirtmiştim ama tabi bu tür durumlar için şehrin bütününde planlama yapılmalı. Metro ile alakalı olarak da Bursa’ya geldiğinde, Ulaştırma Bakanı ile görüştük ve projenin çalışıldığı, bu yılsonunda ihale edileceği söylenmişti. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm projeyi üstlenecek mali durumumuz yok. Bakanlık desteği ile start verildiği takdirde, Osmangazi ve Yıldırım metroları bu şehri rahatlatacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak Bakanlık desteğiyle bunu yapmak istediğimizi ifade ettik” açıklamasında bulundu.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nden milletvekilliği aday adaylığı nedeniyle ayrılan üyelerin yerine Abdullah Dikel, Ali Ergün, Zafer Savaş ve Faruk Çakır seçildi. Öte yandan yapılan gizli oylama ile Ahmet Yıldız Meclis 1. Başkanvekili, Mihrimah Kocabıyık da Meclis 2. Başkanvekili oldu. Asuman Akçay Sakallı ile Sevil Göksel Şen’in Meclis Divan Katipliği’ne getirildiği oturumda; Zafer Savaş, encümen üyesi olarak görev aldı.
Kaynak: İHA