Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı'nda Ramazan Bereketi

Zeytinburnu Belediyesi’nin 15 Temmuz Meydanı’nda kurduğu gönül sofrasında 3 bin vatandaş orucunu açtı. İftar sonrasında konuşan Belediye Başkanı Murat Aydın, "Türkiye’nin en büyük gücü birlik ve beraberliktir” dedi.

Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı'nda Ramazan Bereketi
Zeytinburnu Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği meydan iftarlarına devam ediyor. Zeytinburnu Belediyesi, 15 Temmuz Meydanı’nda kurulan gönül sofrasında 3 bin vatandaşı buluşturdu. Hayırsever işadamlarının bağışlarıyla düzenlenen meydan iftarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da meydana gelerek vatandaşlarla birlikte orucunu açtı. Fatih Camii İmam Hatibi ünlü Kurra Hafız Bünyamin Topçuoğlu Kur’an tilaveti ile devam eden meydan iftarında ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı.

“Türkiye’nin en büyük gücü birlik ve beraberliktir”

İftar sonrasında konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Rabbime şükrediyorum, bizleri bir Ramazan’a daha kavuşturdu. Bugün sizlerle birlikte 15 Temmuz Meydan’ında ikinci iftarımızı gerçekleştiriyoruz. Organizasyonu Zeytinburnu Belediyesi olarak biz yapıyoruz ama sofralarımızın asıl sahibi hayırsever iş adamlarımız. Buradan tüm hayır sahipleri iş adamlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Rabbim bol kazanç versin ve güzel yerlerde harcamayı nasip etsin. Bu güzel akşamda bizlerle birlikte oldunuz. Bizleri yalnız bırakmadınız soframızı zenginleştirdiniz o yüzden siz, Zeytinburnulu hemşerilerime de çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en büyük gücü birlik ve beraberliktir. Bu güzel atmosferin, bu güzel iklimin ülkemizin her bölgesine yayılması nasip olur inşallah. Ramazan boyunca her cumartesi günü 15 Temmuz Meydanı’nda binlerce hemşehrimizle bir araya gelip iftar yapacağız. Hafta içi de her mahallemizde ve sokağımızda iftar programları yapacağız. Ayrıca Zeytinburnu Belediyesi olarak iftara yetişemeyen vatandaşlarımıza da Belediye Meydanı, 15 Temmuz Meydanı, Merkezefendi, Kazlıçeşme Marmaray İstasyonu ve Cevizlibağ Metrobüs İstasyonu’nda olmak üzere 5 ayrı noktada her akşam çorba ikramlarımız olacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA