'Doğada Yaşam Ve Gelişim Kampı' Başvuruları Başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesince 12-15 yaş arası gençlere yönelik gerçekleştirilecek "Doğada Yaşam ve Gelişim Kampı"nın başvurularının başladığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen okulların kapanmasının ardından faaliyete başlayacağı belirtildi.

Ön kayıt başvurularının 28 Mayıs ile 8 Haziran tarihlerinde 'www.sakarya.bel.tr' adresinden yapılabileceği aktarılan açıklamada, daire başkanı Orhan Bayraktar'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemek ve doğa sevgilerini arttırmak amacı ile 'Doğada Yaşam ve Gelişim Kampı' projesini hayata geçirdik. Hafta boyunca sürecek kampta, ebru, hat-resim, halk oyunları, tiyatro-drama, çocuk oyunları, oryantring (yön bulma), balıkçılık, bisiklet, okçuluk, ilkyardım, çadır-düğüm-yıldız eğitimleri, doğa yürüyüşleri gibi değişik rekreatif etkinlik ve oyunlar alanında uzman eğitmenlerce verilecek. Ayrıca Adapazarı Müftülüğü görevlilerince gençlerimize değerler eğitimi, doğa ve insan sevgisiyle ilgili seminerler de verilecek. Pazartesi günü başlayıp cumartesi günü öğleden sonra tamamlanacak etkinlikte gençler aldıkları eğitimlerle doğa ortamında yaşamayı öğrenecekler."

Başvuruların değerlendirilmesinin ardından asil ve yedek listenin 12 Haziran'da belediyenin sitesinden yayınlanacağı kaydedilen açıklamada, "Asil listedeki katılımcılar çıktılarını aldıkları formlarını velilerine imzalatıp Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri'ndeki Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne 12-21 Haziran arasında teslim edecekler ve kamp kimliklerini alabilecekler. Kampla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün 241-20-02 nolu telefonunu arayabilirler." denildi.

Kaynak: AA