ÇOMÜ İle Trakia Üniversitesi Arasında İş Birliği Anlaşması

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Bulgaristan'ın Trakia Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ile Prof. Dr. Kemal Çelik, Prof. Dr. Hasan Arslan ve Dr. Öğr. Üyesi Engin Gür, Trakia Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Bulgaristan’ın Stara Zagora şehrinde lisans, yüksek lisans, doktora programlarına sahip ve en büyük devlet üniversiteleri arasında yer alan Trakia Üniversitesi ile ikili işbirlikleri ve yapılabilecek ortak projeler hakkında görüşmeler yapıldı.

Ziyarette, Prof. Dr. Yücel Acer ile Trakia Üniversitesi Rektörü Prof. Ivan Todorov arasında ikili iş birliği anlaşması imzalandı.

Acer, burada yaptığı konuşmada, iki üniversitenin ortak yanlarına, her iki üniversite için ilişkileri geliştirmenin önemine vurgu yaparak sürdürülen bilimsel çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ÇOMÜ'nün son yıllarda uluslararası alanlarda yaptığı çalışmalar ile adından sıkça söz ettiren bir üniversite haline geldiğine işaret eden Prof. Dr. Acer, "Yaptığımız tanıtım ve iş birliği çalışmaları ile de kısa sürede Balkanlarda en çok tanınan ve balkan öğrenciler tarafından da en çok tercih edilen üniversiteler arasındadır." dedi.

Kaynak: AA