Taşova'da Kene Uyarısı

Taşova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yeliz Üstün, yaz aylarının gelmesiyle kenelerin neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı vatandaşları uyardı.

Doktor Üstün, yaptığı açıklamada, mümkün olduğu kadar vatandaşların kenelerin bulunduğu alanlardan uzak durması gerektiğini söyledi.

Çiftçilerin sebze, meyve dikimi için araziye çıktığı günlerde son derece dikkatli olmaları uyarısında bulunan Üstün, şunları kaydetti:

"Vatandaşlar ve hayvancılıkla uğraşan, hayvanlarla teması olan çiftçiler keneler konusunda duyarlı olmaları gerekmektedir. Gösterilen hassasiyet ve duyarlılık hastalıkların bulaşmasında en önemli etkenlerden bir tanesidir.Tarla, bağ ve bahçede çalışanlar ve pikniğe gidenler buralara giderken vücutlarında açık yer kalmamalı, pantolon paçalarının çoraplarının içine sokmaları, uzun çizmeler giymeleri ve açık renkli kıyafetler giymeleri gerekmektedir."

Yapılan kontrollerde vücudun herhangi bir yerini kene ısırmış ise kesinlikle müdahale etmeden kısa süre içerisinde sağlık kuruluşlarına müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Üstün, "Kene vücuttan ne kadar kısa zamanda uzaklaştırılırsa hastalığın bulaşma riski de o kadar azalacaktır." dedi.

Kaynak: AA