Dünya Sağlık Örgütü'nden Ebola Açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde Ebola salgınına karşı temel koruyucu ekipman ve seyyar laboratuvarlar kurulduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Ebola Açıklaması
Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde (DRC) artan Ebola salgını hakkında açıklamalarda bulundu. Yetkili, Dünya Sağlık Örgütünün Demokratik Kongo Hükümeti ile birlikte çalıştığını, aşılama tekniği ve temel koruyucu ekipman sağlandığını ve seyyar laboratuvarlar kurulduğunu belirtti.

WHO Acil Durum Hazırlık ve Müdahale Genel Müdür Yardımcısı Peter Salama, "8 Mayıs’tan sonra, yaklaşık 48 saat içinde, DRC hükümeti ile birlikte WHO’nun her seviyesinde anlık yönetim sistemi başlattık. Mbandaka ve Bikoro’ya ulaşmak için sahadaki ekiplere temel koruyucu donanım sağlamak için birkaç saat içinde 2 milyon dolar toparladık. Seyyar laboratuvarlar kurmayı başardık" ifadelerini kullandı. Salama "DRC’nin komşusu olan 9 ülke yüksek risk taşıyor. Her bir ülkeye, öncelikle Orta Afrika Cumhuriyeti ve Kongo Cumhuriyeti için takım kurmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

DRC sağlık yetkililerine göre, ülkenin kuzeybatısında toplam 52 Ebola vakası bulunuyor ve bunlardan 31’i onaylandı, 13’ü muhtemel ve 8’i şüpheli durumunda. Bugüne kadar ise 22 kişi Ebola’dan hayatını kaybetti.
Kaynak: İHA