DHMİ'den Yeni Havalimanı'nda 20 Euro'luk Servis Ücreti Haberine Yalanlama

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Yeni Havalimanı’nda dış hat yolcuları için uygulanacak 20 Euro’luk yolcu servis ücretine ilişkin haberlerle ilgili, “Haber ve paylaşımlarda ilave bir ücretten söz edilmesi gerçeği yansıtmamaktadır” açıklamasında bulundu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürlüğü, 29 Ekim’de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nda, yolculardan hizmet bedeli karşılığında 20 Euro ücret bedeli alınacağına ilişkin kamuoyunda gündeme gelen haberlerin ardından konuya ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında yer alan haber ve sosyal medyadaki paylaşımlarda, “İstanbul Yeni Havalimanı’nda dış hat yolcuları için alınacak ücretlere” ilişkin hatalı değerlendirmeler yapıldığından aşağıdaki açıklamaya gerek görülmüştür. Haber ve paylaşımlarda ilave bir ücretten söz edilmesi gerçeği yansıtmamaktadır. Haberlerde söz konusu edilen 20 Euro ücret; yurtdışına çıkış yapacak yolculardan alınacak bir meblağ olup, yolcu servis ücreti olarak tanımlanmaktadır” denildi.

Bahsi geçen uygulamanın dünya genelindeki havalimanlarında halihazırda uygulandığına dikkat çekilen açıklamada, “Tüm dünyada havalimanlarında yolcuya verilen hizmetlerin (işletme, güvenlik vb.) karşılığında, havalimanı işletmecisi tarafından yolcu başına belli bir ücret alınmaktadır. Bu ücret, ülkeden ülkeye, hatta aynı ülke içinde meydandan meydana da farklılık göstermektedir. Son sistem güvenlik cihazları ve ileri teknoloji ile donatılmış, en üst seviyede yolcu konforunun sağlandığı İstanbul Yeni Havalimanı için yurt dışına gidecek yolculara uygulanacak olan 20 Euro ücret bu unsurlar göz önünde bulundurularak belirlenmiş olup, yurt dışındaki birçok havalimanında da benzer ölçekte ücret uygulaması yapılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: İHA