Bodrum'da 'Akdeniz'i Temiz Tutalım' Etkinliği

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, "Akdeniz'i Temiz Tutalım" kampanyası kapsamında iki koyda kıyı temizliği yapıldı.

Deniz Temiz Derneği TURMEPA tarafından düzenlenen etkinlik, Bitez Adaboğazı mevkisinde bir grup lise öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Temizlik çalışmasına, bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve denizden bölgeye gelen Bodrum Mindos Amatör Sporcular Kulübü'nün kürek sporcuları da destek verdi.

İtalyan Çevre Koruma Örgütünce, 21 ülkede aynı zamanda düzenlenen ve Türkiye ayağını Deniz Temiz Derneği TURMEPA'nın yürüttüğü Uluslararası Akdeniz'i Temiz Tutalım-Clean up the Med Temizlik Kampanyası kapsamındaki etkinlikte, çoğunlukla plastik şişe ve çeşitli ambalaj atıkları toplandı.

İki saat süren kıyı temizliğinde toplanan atıklar poşetlerde biriktirilerek sandalla açıkta bekleyen katı atık toplama teknesine götürüldü.

Deniz Temiz Derneği TURMEPA Bodrum Şube Başkanı Yaman Olgaç, yaptığı açıklamada, "Bu koylar denizden gelen ve buradan geçenlerin bıraktığı pisliklerden dolayı kirleniyor. Çocuklarla buraya hem uygulama, hem de eğitim olarak geldik. Önce kirliliğin ne olduğunu konusunu anlattık. Sonra uygulamalı olarak burada gerçek kirliliği görüp temizledik. Güzel bir etkinlik yaptık." dedi.

Çevrenin korunması için farkındalık oluşturmanın da amaçlandığı etkinliğe katılan öğrencilerden Ali İldeniz Ünal, "Denizi temiz tutalım, hayatı temiz tutalım.” diyerek bu konuda duyarlı olunmasını istedi.

Kaynak: AA