Zeynep Nine 69 Yaşında Okuma Yazma Öğrendi

Biga'da düzenlenen kurslara katılan 69 yaşındaki Zeynep Erdem 69 yaşında okuma yazma öğrendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan okuryazar seferberliği kapsamında Biga Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun düzenlediği 1. kademe yetişkinler okuma yazma kursunu tamamlayan kursiyerlere belgeleri törenle verildi.

Fatih ilkokulunda düzenlenen törene, Kaymakam Mustafa Can, Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ali Hikmet Cevher , Okul Müdürü Ahmet Ulus, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan kurs öğretmeni Ayşe Sezer, 8 hafta süren kursu başarı ile tamamlayan kursiyerleri tebrik etti.

Kursiyerler arasında yer alan 69 yaşındaki Zeynep Erdem'in önemli bir örnek olduğunu ifade eden Sezer, "Zeynep ninemiz öğretmenler odasında beni bulup okuma çalıştırmamı isterdi. Kurstaki en azimli öğrencim Zeynep ninenin evde torunları ders çalışmasına izin vermiyormuş. Kursa ilk geldiğinde utangaçtı çekiniyordu ama öğrenmeye çok istekliydi. Açıkçası onunla hepimiz gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Kursa katılan 69 yaşındaki Zeynep Erdem, Erdem, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü tarafından haftanın her günü Fatih ilkokulunda düzenlenen okuma yazma kurslarına düzenli olarak katılarak okuma yazma öğrendiğini anlattı.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri ve hediyeleri Kaymakam Mustafa Can tarafından verildi.

Kaynak: AA