Trakya Üniversitesi Akademik Yıl Kapanış Töreni

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Üniversitemizde aynı zamanda akademik gelişmemizi de sağlıyoruz. 33 yeni profesör, 43 yeni doçent, 87 yardımcı doçent ile eğitim kadromuz da gittikçe güçleniyor." dedi.

Tabakoğlu, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen akademik yıl kapanış töreninde yaptığı konuşmada, 49 bin öğrencisi olan Trakya Üniversitesi'nde bu yıl 8 bin öğrencinin mezun olduğunu söyledi.

Lise mezunu olarak üniversiteye gelen öğrencilerin mimar, öğretmen, mühendis ve doktor olarak mezun olduktan sonra iş hayatına başladığını belirten Tabakoğlu, "Üniversitemizde aynı zamanda akademik gelişmemizi de sağlıyoruz. 33 yeni profesör, 43 yeni doçent, 87 yardımcı doçent ile eğitim kadromuz da gittikçe güçleniyor." diye konuştu.

Trakya Üniversitesinin insanlığın ilerlemesi ve kalbi Türkiye için çalışan pırıl pırıl dünya vatandaşı gençler yetiştirdiğini belirten Tabakoğlu, özellikle Balkan ülkeleri ile çeşitli ülkelerden gelen uluslararası öğrencilerin de Trakya Üniversitesi'nde eğitim aldığını kaydetti.

Üniversite öğrencileri adına konuşan Eczacılık Fakültesi öğrencisi İpek Yeşilfidan da tüm hocalarına teşekkür ettiğini belirterek, "Buradan mezun olarak gitsek de gönlümüz hem Trakya Üniversitesi ile olacak. Mesleğimiz ile ilgili bilgileri öğrendiğimiz bize işimizi kazandıran okulumuzu hiçbir zaman unutmayacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Rektör Tabakoğlu, 33 yeni profesöre belgelerini vererek, yeni doçent olanlara da cübbelerini giydirildi.

Törende, Balkan Senfoni Orkestrası da bir konser verdi.

Kaynak: AA