Temel Karamollaoğlu'ndan şok sözler: Katliam değildi

CHP’lileri ve solcu geçinen aydınların öve öve bitiremediği Temel Karamollaoğlu “Madımak olayları katliam değildir. Ben katliam olarak görmüyorum. Pencereleri açsaydılar.” Dedi.

Temel Karamollaoğlu'ndan şok sözler: Katliam değildi
Temel Karamollaoğlu'ndan şok sözler: Katliam değildi
Artı Tv'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu canlı yayında Sivas Katliamı hakkındaki soruya yanıt verdi.

KATLİAM OLARAK DEĞERLENDİRMİYORUM


Sivas'ta yaşanan olayları ‘Katliam' olarak değerlendirmediğini söyleyen Karamollaoğlu “Ben bunu katliam olarak vasıflandırmadım. Bu üzücü bir hadisedir. Ancak katliam demek kasıtlı olunca olur. O insanları kasıtlı olarak yaptım denirse onun adı katliamdır. Ama orada bir hadise meydana gelmiş perdeler yakılmış, arabalar yakılmış. Arkasından da ateş bacayı sarmış. Benim anlayamadığım içerideki insanlar perdelerini açmadığından dolayı insanlar öldü.” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

2 Temmuz 1993, bir katliam tarihi olarak hafızalara kazındı. O gün, Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için Sivas'a giden aydın ve sanatçılardan 33'ü, kaldıkları otelin yakılması sonucu hayatını kaybetmişti. Olayda iki otel görevlisi de yaşamını yitirmiş, iki saldırgan da ölmüştü.