Kocaeli'den Kısa Kısa

Kandıra ilçesindeki Kumcağız sahilinde gerçekleştirilen düzenleme çalışmalarının sezon başlangıcına kadar tamamlanacağı bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kumcağız sahilinde geçen ay başlatılan çevre düzenlemelerinin yoğun bir şekilde devam ettirildiği kaydedildi.

Çalışmaların yaz sezonuna kadar tamamlanacağı belirtilen açıklamada, "Kumcağız sahilinde başlayacak sahil düzenlemesinde 3 bin 500 metrekare baskı beton yol yapılacak. Ara yollar için 2 bin 500 metrekare baskı beton yol inşa edilecek. Sahile sosyal donatı olarak 10 kameriye, çocuk oyun grubu, çevre çiti, çöp kutuları, soyunma ve duş yerleri yapılacak." ifadeleri kullanıldı.

- İskoliye Mektebi restore edildi

Darıca ilçesinde yaşayan Rumlar tarafından çocukların eğitimi için 19. yüzyılın sonlarında inşa ettirilen İskoliye Mektebi restore edildi.

Darıca Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli Valiliği ile Darıca Belediyesi arasında 2015 yılında imzalanan protokol kapsamında tarihi İskoliye Mektebi'nin aslına uygun şekilde restore edildiği belirtilerek, dekorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından halkın hizmetine açılacağı kaydedildi.

Osmanlı dönemine dayanan ve 1875'te yapımına karar verilen İskoliye Mektebi 1882'de hizmet vermeye başladı. Tarihi binada 1900'lerin başında çıkan büyük yangın dışında 1964 yılına kadar eğitim verildi. Bölgede yaşayan Rumların Yunanistan'a gitmesiyle bu tarihten sonra kısa bir süre kaymakamlık olarak hizmet veren bina zamanla tahrip oldu. Binanın 1999 yılındaki Marmara Depremi'nde büyük bölümü yıkıldı.

- Derince Belediyesinden mahalle iftarı

Derince Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel mahalle iftarlarının üçüncüsü gerçekleştirildi.

Yenikent Mahallesi'nde düzenlenen iftar programında Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Bulut, yaptığı konuşmada, vatandaşlarla iftar programında bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Programa, Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, derince belediye başkan yardımcıları Nurettin Işık, Ayşe Mamat ve Osman Ergin ile meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

Kaynak: AA