İstanbul'da Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu

Zeytinburnu ve Eyüp'te düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı Şüphelilerin, uyuşturucu satarak terör örgütüne finans sağladıkları belirtildi.

İstanbul'da, uyuşturucu madde satarak terör örgütüne finans sağladığı iddia edilen 3 şüpheli tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu sattığı belirtilen kişileri yakalamaya yönelik çalışma başlattı.

Söz konusu çalışmalar kapsamında ilk olarak Zeytinburnu'ndaki bir adrese operasyon düzenleyen ekipler, bir şüpheliyi gözaltına aldı.

Evde arama yapan ekipler, yasa dışı yollardan Türkiye'ye geldikleri belirtilen Afganistan uyruklu 3 kişiyi de yakaladı. Jandarma ekipleri, narkotik köpeği "Mola"nın desteğiyle söz konusu evdeki aramalarda, çekmecenin altına gizlenmiş bir miktar uyuşturucu buldu.

Jandarma ekipleri, yaptıkları çalışmalar kapsamında bir kişiyi daha gözaltına aldı.

Uyuşturucu kaçakçılarına yönelik çalışmalarını sürdüren ekipler, takibe aldıkları bir cipi de Alibeyköy cep otogarı mevkisinde durdurdu.

Araç sürücüsünü gözaltına alan ekipler, eğitimli narkotik köpeği "Vadi"nin de desteğiyle yaptıkları aramada, aracın motor kısmında hava filtresine gizlenmiş bir miktar uyuşturucu madde (metamfetamin) ele geçirdi.

Gözaltına alınan ve uyuşturucu madde satışı yaparak terör örgütüne finans desteği sağladığı iddia edilen 3 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.
Kaynak: AA