Hafız Ali Efendi Mezarı Başında Anıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, eski müftü Hafız Ali Efendi’yi ölümünün 51. yıl dönümünde mezarı başında andı.

Hafız Ali Efendi Mezarı Başında Anıldı
Şeyh Adil Mezarlığı’nda düzenlenen anma etkinliği ne Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanvekili Bekir Kılıç, İl Müftüsü Celal Sürgeç, Hafız Ali Efendi’nn torunları ile Hafız Ali Efendi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Hafız Ali Efendi’nin Kahramanmaraş için çok önemli bir şahsiyet olduğuna işaret etti.

Kabakcı, “Büyük alim Hafız Ali Efendinin ahrete irtihalinin 51. yıl dönümü vesilesiyle kabrini ziyarete geldik. Hafız Ali Efendi 1877 yılında Kahramanmaraş’ın Şekerli Mahallesinde bir ilkbahar günü dünyaya geldi. 6 yaşına kadar hafızlık üzerine çalıştı ve hafız oldu aynı zamanda Huffaz okuluna giderek Arapça öğrendi. Maraş’ta Tiyeklioğlu hocada okudu daha sonra Adana, Halep, Osmaniye, Konya hatta Kahire’de okuduğuna dair bilgiler var ama Mısır’daki eğitimi ile ilgili delil bulunmamakta. Hafız Ali Efendi aynı zamanda Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda da büyük rol üstlenmiş ve çok büyük yararları olmuştur. Maraş’ın kurtuluşuna katıldığı gibi çevresindeki dostları ile birlikte Antep’in de kurtuluşuna katılmıştır. Harpten sonra 1929 yılında o zaman Maraş Müftüsü olan Refet Efendi’nin ölümüyle birlikte hoca efendi Maraş Müftülüğüne getirildi.

Bu müftülüğü 1929 yılından 1964 yılına kadar devam etti” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan Kur’an-ı Kerim tilavetinin sonrasında dua ile Hafız Ali Efendi mezarı başında anıldı.
Kaynak: İHA