Beyin Tamiri – Araç Arıza Tespit Cihazlarıı – Euro 6 AdBlue Emulator

Günümüz araçlarında tüm motor yönetiminden ve kontrollerinden aracın beyni konumunda olan ecu sorumludur.

Beyin Tamiri – Araç Arıza Tespit Cihazlarıı – Euro 6 AdBlue Emulator

Günümüz araçlarında tüm motor yönetiminden ve kontrollerinden aracın beyni konumunda olan ecu sorumludur. Ecu olarak kısaltılan elektronik kontrol ünitesi, motorun çalışma şartlarını denetler, parametreleri hesaplar ve değişkenleri ayarlar. Tüm bu çalışmayı sensörlerden gelen bilgilerle yapar. Beyinde meydana gelen bir arıza tüm sitemlerin ve parçaların çalışmasını etkiler. Beyin tamiri ise oldukça hassas ve önemli bir konudur. Yanlış ve hatalı bir işlem beynin tamamen bozulmasına yol açabilir ve tamiri mümkün olmaz. Bu durumda beynin yenisiyle değiştirilmesi gerekir. Ama bazı elektronik cihazlarla beyin tamiri mümkündür. Birçok firma beyin tamiri için özel tasarlanmış cihazlar üretiyor. Metadiag olarak geliştirdiğimiz metagarage ile man, mercedes, iveco, volvo gibi ağır vasıtaların beyin tamirleri kusursuz olarak yapılmaktadır.

 

Beyinde arıza olduğunun bazı belirtileri vardır. Araçta bulunan arıza lambası nedensiz olarak sürekli yanıyorsa beyinde bir arıza olduğu düşünülmelidir. Ayrıca ateşleme sisteminden kaynaklanmayan stop etme sorunları, yanık kokusu, performans kaybı, ateşlemede aksamalar, yakıt tüketiminin artması, aracın sesli ve sarsıntılı çalışması gibi belirtiler beyinde arıza olduğuna işaret eder. Beyin arızalarının eski tamir yöntemleriyle tamiri mümkün değildir. Motor beyin tamiri için özel olarak geliştirilmiş elektronik cihazlar gerekir. Günümüz araçlarında motor beyin yanında abs beyni, airbag beyni, şanzıman beyni, gösterge beyni gibi birçok beyin bulunuyor. Bu beyinler birbiriyle entegre olarak çalıştığı için birinde meydana gelen arıza diğer hepsini etkiliyor.

 

Metagarage tüm beyinlerdeki arızaları hatasız bir şekilde tamir edebiliyor. Metadiag firmamız ağır vasıta ve iş makinalarının arıza tespitleri, tamirleri ve bakımları için birçok elektronik cihaz üretmiştir. Teknoloji geliştikçe araçlara yeni elektronik parçalar eklenmekte ama bunlar yeni ihtiyaçları da ortaya çıkarmaktadır. Arge mühendislerimiz sektörün ihtiyaçlarını yakından takip ederek yeni çözümler geliştirmektedir. Gerek ürettiğimiz ürünlerle gerekse ithal ettiğimiz ürünlerle sektörün bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Cihazların kullanımı ve fonksiyonları konusunda müşterilerimize eğitim hizmeti veriyoruz. Cihaz kurulum ve montaj desteği yanında teknik destek hizmetlerini de devam ettiriyoruz. Ağır vasıta ve iş makinalarının arıza tamirleri ve bakımları için ihtiyacınız olan tüm çözümleri Metadiag firmamızda en uygun fiyatlarla bulabilirsiniz.

 

Kurumsal web sitemiz için : https://www.metadiag.com.tr/metagarage

 

Trafiğe kayıtlı binlerce araca takılacak olan kara kutu üretimine Metadiag firması olarak başladık. Firmamızda kara kutu yanında arıza tespit cihazları ve adblue emulatör cihazları da üretilmekte ve satılmaktadır. Firmamızdan alacağınız araç arıza tespit cihazı ile arıza okuma-silme, canlı değerleri görüntüleme, adaptasyon-kalibrasyon, scn kodlama gibi işlemleri yapabilirsiniz. Yeni teknolojilerle üretilen yeni nesil araçlarda bütün sistemler elektroniktir ve sistemler elektronik kontrol ünitesi tarafından yönetilir. Arıza tespit cihazı aracın kontrol ünitesine bağlandığında burada bulunan tüm veriler görülebiliyor. Hangi sistemde arıza var, arıza neden kaynaklanıyor ve arıza nasıl giderilir, tüm bu bilgileri görebiliyorsunuz. Arıza tespit cihazları her model ve marka araç için özel olarak tasarlanır.

 

Araç arıza tespit cihazları online satış sitemiz : https://www.arizatespitcihazlari.com.tr

 

Euro 5 ve euro 6 normlarına göre üretilen yeni otobüs, kanyon, tır gibi ağır vasıta araçlarında adblue sistemi bulunuyor. Sistemde adblue yakıtı kullanılıyor ve adblue yakıtı egzozdan çıkan zararlı gazların üzerine püskürtülerek onları zararsız gazlara dönüştürüyor. AB ülkelerinde adblue zorunludur ama diğer bazı ülkelerde zorunlu olmadığı için adblue yakıtı bulunmuyor. Araçlarda adblue yakıtı azaldığında da aracın çekiş gücü düşüyor, adblue arızaları meydana geliyor. Euro 6 adblue emulator cihazları euro 6 araçlarda adblue sistemini devre dışı bırakarak adblue yakıtına ihtiyaç bırakmıyor. Sistem devre dışı kaldığı için aracın çekiş gücü yükseliyor, adblue arızaları ortaya çıkmıyor. Metadiag firmamızda aracınızın modeline uygun adblue iptal cihazlarını uygun fiyatlarla ve bir yıl garantiyle bulabilirsiniz.

 

AdBlue Emulator kitleri satış sitemiz : https://www.ecuemulators.com