Belediyeden 'Emlak Vergisi' Hatırlatması

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, bina, arsa ve araziler için yılda iki taksit halinde ödenen emlak vergisinin birinci taksit ödeme süresinin 31 Mayıs'ta sona ereceğini belirtti.

Yabacıoğlu, yaptığı açıklamada, söz konusu ödemelerin belediye veznelerinin yanı sıra banka şubelerinden, anlaşmalı fatura tahsilat merkezlerinden, PTT şubelerinden ve www.corum.bel.tr adresindeki online ödeme bölümünden de yapılabileceğini kaydetti.

Vatandaşların mağdur olmaması için belediye vezneleri ve ilgili birimlerin hafta sonu da açık olacağını dile getiren Yabacıoğlu, 2018 yılı bina, arsa ve arazi için tahakkuk eden vergilerin yapılandırmaya girmediğine dikkat çekti.

Organize Sanayi Bölgesi ve sanayi sitelerindeki iş yerleri için emlak vergisi muafiyeti getirildiğini anımsatan Yabacıoğlu, "Muafiyet 2018 yılından itibaren başlıyor. Bu yıldan önceki borçların ödenmesi gerekmektedir. Muafiyetten faydalanabilmesi için belediyemiz emlak servisine dilekçe ile ekinde istenilen iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, çevre temizlik vergisi mükellefi olduğuna dair belgelerinde verilmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA