Van Organize Sanayi Bölgesinin Yolları Yenilenecek

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen "Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yol Altyapısının Güçlendirilmesi ve Sıcak Asfalt ile Yenileme" projesi imza töreni yapıldı.

Van Valiliği salonunda düzenlenen toplantıda "2018 Yılı Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı" kapsamında "Van OSB Yol Altyapısının Güçlendirilmesi ve Sıcak Asfalt ile Yenileme" projesinin imza töreni gerçekleştirildi.

DAKA, Van OSB ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilecek ve toplam maliyeti 5 milyon 401 bin 802 lira olacak proje kapsamında, OSB'nin 1. ve 2. etapta bulunan 7 bin 222 metre uzunluğundaki 11 yol, sıcak asfaltla yenilenecek.

İmza töreninde konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, yapılan işbirliğinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

7 kilometrelik yolu sıcak asfalt uygulaması ile yenileyeceklerini belirten Zorluoğlu şöyle konuştu:

"Bu şekilde OSB'deki yılların sorunları da çözülmüş olacak. Proje yatırım tutarı 5 milyon 401 bin liradır. Bunun 3 milyon 305 liralık kısmı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansımızın bütçesinden hibe olarak karşılanıyor. Geri kalan 2 milyon 96 bin liralık kısmı ise OSB'nin kaynakları yetersiz olduğundan Van Büyükşehir Belediyemizin bütçesinden karşılanacak. Bu da Van Büyükşehir Belediyemizin ilimiz sanayisine yaptığı çok büyük bir katkıdır. Uzun yıllardan bu yana bu şehir böyle bir katkı görmemişti. Büyükşehir Belediyemizin hakkını teslim edelim."

Zorluoğlu, Van dışında Bitlis, Muş ve Hakkari'de OSB ve Küçük Sanayi Sitelerinin (KSS) altyapısının güçlendirilmesinin önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Toplantıya DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van OSB Başkanı Mehmet Aslan ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA