Sumbas'ta Okuma Yazma Seferberliği

Sumbas ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında açılan okuma yazma kursunu tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.



Mehmetli Ortaokulu bahçesinde düzenlenen sertifika dağıtım törenine, Sumbas Kaymakamı Ömer Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Sert, okul müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Kaymakam Coşkun, tören öncesi yaptığı konuşmada, projenin, okuma yazma oranını yükseltilmesi adına örnek bir proje olduğunu söyledi.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan okuma yazma seferberliğinin başarıyla tamamlandığını ifade eden Coşkun, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendilerinin himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında ilçemizde düzenlenen kurslara katılım yoğun oldu. 21 kursa, 149 kişi katıldı. Bu kurslar sayesinde vatandaşlarımız okuma yazma öğrendi ve başarılı olan 62 kişi sertifika almaya hak kazandı. Kendilerini canı gönülden tebrik ediyorum." diye konuştu.

Kursiyerler adına konuşan Dürüye Alişan da "Kampanyanın açılmasında sebep olan Cumhurbaşkanımıza ve eşine tüm kurs arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Ne mutlu okuyana. Öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar. Okumak çok güzel ve okumanızı tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından 62 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA