Siverek'te Sağlık Hizmetleri

Siverek ilçesinde kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların, koruyucu sağlık hizmetlerinden yararlanması amacıyla mobil sağlık ekipleri oluşturuldu.



İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan mobil sağlık ekipleri, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlara kanser ve erken teşhis konusunda bilgi veriyor.

Vatandaşlara erken teşhisin önemini anlatan ekipler, kadınları da meme kanseri konusunda bilgilendiriyor. Mobil sağlık ekibi ayrıca kırsal mahallelerde yatalak durumda olan vatandaşlara yönelik müdahaleler de yapıyor.

Siverek İlçe Sağlık Müdürü Doktor Osman Güzen, yaptığı açıklamada, mobil ekipleri yeni bir birim olarak kurduklarını söyledi.

Amaçlarının sağlık hizmetlerini hızlı şekilde vatandaşa ulaştırmak olduğunu belirten Güzen, verim alınması durumunda ekip sayını artırmayı planladıklarını ifade etti.

Uygulamanın çok beğenildiğini anlatan Güzen, "Mobil ekibimizle öncelikli hedefimiz bütün kırsal mahallelerimizi en az 2 defa taramak ve gerekli bilgilendirmeleri yapmaktır." dedi.

Küçüktepe Mahalle sakini İsa Bayram tarlada eşi ve çocuklarıyla çalışırken ekibin bilgi vermek için geldiğini ve çok şaşırdığını belirterek, "Uygulama çok güzel, insan sağlığına verilen önemin göstergesidir. İlçe Sağlık Müdürlüğümüze ve mahallemize kadar gelen ekibe teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA