Samsun'dan Kısa Kısa

Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, halk arasında salep olarak da bilinen yabani orkidenin doğadan toplanmasının yasak olduğu uyarısında bulundu.

Aslankaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, yabani orkidenin Nesli Tehlikede Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme'ye göre koruma altında bulunduğuna işaret etti.

Bu kapsamda, yabani orkide bitkisinin toplanmasının yasak olduğunun altını çizen Aslankaya, "Orman ve çayırlarda yetişen yabani orkide bitkisi, nesli tehlike altında bulunan bitkilere dahil edilmiştir. Gerek toplantılarımızda gerekse vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerimizde toplanmasının yasaklandığını bildiriyoruz. Vatandaşlarımızın cezalı duruma düşmemesi için kesinlikle orkide bitkisini toplamamaları gerekir." dedi.

- Ladik'te TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve resim sergisi

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, 100.Yıl Ortaokulu'nda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve resim sergisini gezdi.

Özbalcı, öğretmenler rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden ilginç 20 projeyi ve öğrencilerin yaptığı 75 resmi inceledi.

Bilim fuarlarının, öğrenciler üzerindeki yarışma baskısını ortadan kaldırdığını, bilimin eğlenceli taraflarının ortaya çıkartıldığı, öğrencilere yaparak, yaşayarak öğrenme fırsatı sunduğunu dile getiren Özbalcı, öğrencileri tebrik etti.

Özbalcı, "Öğrencilerimiz, öğretmenlerinin nezaretinde çok güzel ve birbirinden ilginç projeler ortaya çıkarmışlar. Bu tür bilimsel etkinlikler çocuklarımızın ufkumuzu açıyor. Yavrularımızın geleceğe yönelik bakış açılarını değiştiriyor. Gençlerimize imkanlar verildiğinde, kayda değer çalışmaların ortaya konulabileceğini görmüş bulunmaktayız. Proje çalışmalarında emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Kaynak: AA