Eren Erdem'den cevap bekleyen sorular

Gazeteci Fuat Uğur, CHP yönetimine suçlamalarda bulunan Eren Erdem'e bazı sorular yöneltti.

Eren Erdem'den cevap bekleyen sorular
Eren Erdem'den cevap bekleyen sorular
CHP'de açıklanan milletvekili adayları arasında ismini göremeyen eski milletvekili Eren Erdem, parti yönetimine başkaldırdı.

Eren Erdem, CHP-FETÖ ilişkisiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunurken, FETÖ kanallarına Enis Berberoğlu'yla birlikte Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla gittiğini söylemişti.

KOLAY SORULAR

Erdem'in FETÖ ile ilgili üst üste yaptığı bu açıklamalara değinen Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur bazı sorular sordu.

'Eren Erdem'e kolay sorular' başlığını attığı yazısından şunları yazdı;

Eren Erdem'in yaklaşık 20 dakikalık konuşmasında pek çok sorunun bir kez daha cevapsız kaldığını gördük.

Ben de o yüzden buradan sıralıyorum:

1-MİT tırları dosyasını Bülent Tezcan'dan aldığında bunun bir FETÖ servisi olduğunu aklından geçirmedin mi? FETÖ'ye bu kadar duyarlı biri olarak!

2-FETÖ yayın organlarına destek vermeye “Ben genel başkanın talimatıyla gittim” diyorsun. Peki, şimdiki aklın olsaydı ne yapardın? Gittiğinde FETÖ'cülerin bu desteği hak ettiğini düşünüyor muydun yoksa “görev icabı” mı orada bulundun?

3-Bir FETÖ yayın organı olduğu bugün tartışmasız kabul edilen Karşı gazetesi kurulduğunda sen Genel Yayın Yönetmeni oldun. Karşı gazetesinin patronu Turan Ababey'i nereden buldun da getirdin? Onu arkadaşlarına çok güvenilir bir adam olarak tanıtmanın sebebi neydi?

4-Örneğin, Yazar Nihat Genç de sana “Yalvar yakar telefonlarda ‘ağbi bu adam çok temiz çok güvenilir sen de yazmalısın' diyerek bizi nereye alet etmek istedin?” diye soruyordu. Ona cevap verebildin mi?

5-Turan Ababey daha sonra çıkıp “Karşı gazetesine birçok sahte belge, CD ve doküman cemaatten çikolata kutuları içinde geliyordu. Cemaatçi iş adamları, TUSKON'cular Eren Erdem ile sık sık görüşüyordu” dedi. Tatmin edici bir cevabın var mı?

6-Karşı gazetesini FETÖ tapelerinin ve sahte belgelerinin yayınlandığı bir operasyon gazetesi olarak kullandın. Bunu şu anda taksicilik yapan, gazetenin patronluğuna getirdiğin Turan Ababey söyledi. Neden şimdiye dek bir cevabın olmadı ve hep bu konuyu unutturmaya çalıştın?

7-Yine Nihat Genç söylüyor. Oda Tv'yi, hakkında davalar olduğu zamanda ve en sıkışık anında neden bir sürü adamı ayartıp dımdızlak ortada bıraktın?

8-İran'a düzenlediğin yersiz ve anlamsız gezinin ardından FETÖ'nün uygulamaya koyduğu Selam Tevhid kumpasını nasıl açıklayacaksın? Şimdi “O davada ben de yargılandım” deme çünkü ortadaki tuhaf durumu izaha yetmiyor. Üstelik senin o geziye pek çok ünlü yazarı davet edip âdeta bu kumpasın içine sokmak istediğine dair bir izlenim var. Bunu ben değil Karşı gazetesine yazar yapmak istediğin Nihat Genç söylüyor.

9- Peki, şu İran temasları neyin nesi? Çok karışık ve izaha muhtaç. Yine Gazeteci ve Yazar Kenan Çamurcu'nun sitesinde yazdıkları yalan olabilir mi? Çamurcu'yu arayıp “Abi emniyetten tanıdıklarım söyledi, selefiler İran Konsolosluğunu basacaklar, bizim gidip İran Konsolosluğunu korumamız lazım” dediğini bizzat Kenan Çamurcu anlatıyor. Provokasyon tanımına ne uygun düşer diye sorulsa verilecek örnek ancak bu olabilirdi. Bu durumda Eren Erdem'e içimden de olsa “Sen ne ayaksın?” diye sorsam haksızlık olur mu?

Yazının tamamı için tıklayınız