Edirne'den Kısa Kısa

Keşan ilçesinde, "Bulgaristan-Türkiye Bölgesindeki Çevrenin Korunması İçin Ortak Sınır Ötesi Girişimciler" Projesi tanıtıldı.

Keşan Derviş Günday Eğitim Salonu'nda başlayan toplantıda, Edirne İl Özel İdaresi ve Bulgaristan'ın Aytos Belediyesi işbirliğinde hazırlanan projeye ilişkin, İl Özel İdaresi iletişim uzmanı Özgür Özbek, proje ve çevre uzmanı Şenol Filiz ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Mühendisi Merve Ergül tarafından köy muhtarlarına bilgiler verildi.

Özbek, yaptığı konuşmada, 253 köyde kullanılmak üzere 706 geri dönüşüm kutusunun alındığını belirterek, çalışmayla sınır ötesi bölgesinde doğanın korunması için işbirliği girişimlerinin geliştirilmesi, atıkların ayrı toplanmasının teşvik edilmesi ve sınır ötesi bölgesinde çevrenin korunması için kamuoyu farkındalığının arttırılmasının amaçlandığını kaydetti.

- Sportif koordinasyon etkinliği

Edirne Bahçeşehir Okul Öncesi öğrencilerine yönelik sportif koordinasyon dersi etkinliği düzenlendi.

Okuldan yapılan yazılı açıklamada, beden eğitimi öğretmenleri tarafından okul öncesi öğrencilerine yönelik "Dart ve Ağda Balık Var" eğitsel etkinliğinin düzenlendiği belirtildi. Velilerin de katıldığı etkinlikte çocuklara madalya hediye edildiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen okul müdürü Mahmut Boztürk, öğrencilerin yıl boyu kazandıkları sportif becerileri başarı ile sergilemesi ve aileleri ile oyun oynamasından mutluluk duyduğunu belirterek, etkinliği düzenleyen öğretmenlere teşekkür etti.

- Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri

MHP Edirne milletvekili adayı Taner Albayrak, Edirne'de ziyaretlerde bulundu.

Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, çeşitli mahalleri ziyaret ederek vatandaşların istek ve sıkıntılarını dinlediğini belirtti.

Albayrak, vatandaşların ihtiyaçlarına kulak verdiklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Edirne merkezde gün içerisinde esnaf ve bürokratları ziyaret ettik. İftardan sonra sahura yakın saatlere kadar da vatandaşlarımızın ziyaretlerini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın hayır dualarını alıyoruz. Edirne'de 'Sandıkta bize sahip çıkın' dediğimizde desteklerini gözlerinden görebiliyoruz. Edirne halkı bize sandıkta sahip çıkacaktır. Milli manevi değerlerine sahip Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlak ve fazileti ilkesiyle hareket eden Milliyetçi Hareket Partisine tam destek sağlayacaklarına inanıyorum."

Kaynak: AA