Yurtta hava durumu 23.05.2018

Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi. Son hava durumu tahmin raporuna göre; son günlerde bulutlu ve kapalı havanın etkisinde kalan İstanbul'da hafta sonu yağış ve yer yer kuvvetli sağanak yağışların etkili olacak.

Yurtta hava durumu 23.05.2018
Yurtta hava durumu 23.05.2018
Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bilecik, Kayseri, Sivas, Niğde çevreleri ve Sakarya'nın güney kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji
Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden, güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

İstanbul: Parçalı bulutlu 24

İzmir: Az bulutlu ve açık öğle saatlerinde parçalı bulutlu 31

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu 28

Adana: Parçalı bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

Antalya: Az bulutlu ve açık 32

Samsun: Parçalı bulutlu 25

Trabzon: Parçalı bulutlu 24

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 19

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32
Kaynak: İHA