Türkiye Ağız Diş Sağlığı Profili Araştırması Projesi

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Türkiye Ağız ve Diş Profili Araştırması (TADSAP) Projesi çalışmaları Kırklareli'nde de başladı.

Kırklareli Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, proje çalışmalarının Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde sürdürüleceği ifade edildi.

Ağız ve diş sağlığının önemli olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizdeki ağız ve diş sağlığı hizmetlerini gelişmiş ülkelerin düzeyine yükseltmek, ağız ve diş sağlığı hastalıklarının prevalans ve insidansını belirlemek, ilgili risk faktörlerine ilişkin verileri analiz etmek, bölgesel ve ulusal programların yapılmasında gereken veri tabanını oluşturmak amacıyla Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından 'Türkiye Ağız Diş Sağlığı Profili Araştırması' yürütülmesi planlanmıştır. Temel ağız diş sağlığı saha araştırmaları toplumların ağız sağlığı durumlarını ve gerekli tedavilerin neler olduğunu en sağlıklı şekilde ortaya çıkaran araştırmalardır. Bu araştırmalar bölgesel ve ulusal ağız sağlığı programlarını oluşturmada ve ağız bakımı için gerekli personel sayısını planlamada temel veri tabanı sağlar. İlimizde başlamış olan saha araştırmasının 3 ay içinde tamamlanması planlanmaktadır."

Kaynak: AA