'Robotik Yarışı'nda Birincilik Alan Öğrencilere İftar Yemeği

İstanbul'da 1920 Mayıs'taki 2018 makeX Türkiye Şampiyonası'nda farklı etaplardan oluşan robotik yarışında birinci olan Ardahanlı öğrenciler için iftar programı düzenlendi.

İstanbul'da 19-20 Mayıs'taki 2018 makeX Türkiye Şampiyonası'nda takım halinde "Mavi Gezegen" ismiyle farklı etaplardan oluşan robotik yarışında birincilik alan Ardahanlı öğrencilere Ardahanlı esnaf iftar yemeği verdi.

Yarışmada takım halinde birinci olan 6. sınıf öğrencileri Nuri Katar, Asım Efe Gürel, Hayriye Tuana Açıkyıldız, Ayşenur Uslu, öğretmenleri ve aileleri için Kura Nehri kıyısında Lezzet-i Kür lokantası tarafından iftar programı düzenlendi.

Lokanta sahibi Kadim Yılmaz, yaptığı konuşmada, 46 takım arasında birincilik elde etmenin Ardahan için son derece önemli olduğunu belirterek, bunun esnafları sevindirdiğini belirtti.

Ardahanlı öğrencilerin aldıkları birincilik ile kendilerini gururlandırdığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu çocuklar bizim. Yaptıkları çalışmayla bizi Türkiye'de birinciliğe taşıdılar. Daha ileri bir noktaya gelmeleri için bizim de destek vermemiz lazım. Bizim çocuklarımız çok zeki. Bize düşen onlara destek vermek. Biz de çam sakızı çoban armağanı bunu yapmak istedik. Güzel bir ortam oldu. Davetimize icap eden herkese teşekkür ediyoruz."

Öğrencilerden Ayşenur Uslu, Ardahanlıların kendilerine çok sahip çıktığını belirterek, "Biz yarışmadan döndükten sonra herkes bize çok ilgi gösterdi. Bizde sevindik çünkü emeklerimiz boşa gitmediğini gördük. Bugün bize bu iftar programını düzenleyen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.
Kaynak: AA