Konyaaltı Sahili Temizlenecek

‘Akdeniz’i temiz tutalım’ kampanyası çerçevesinde Türkiye dahil Akdeniz’e kıyısı olan tüm ülkelerde çevre odaklı sivil toplum örgütlerinin desteğiyle kıyılar eşzamanlı temizlenecek.

Akdeniz’deki deniz kirliliğini gündeme taşıyarak, kirliliğe neden olan faktörlere dikkat çekmeyi amaçlayan ‘Akdeniz’i temiz tutalım’ projesinin Türkiye ayağını, Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA üstleniyor. TURMEPA, Mayıs ayı boyunca Türkiye’nin farklı kıyılarında temizlik etkinlikleri gerçekleştiriyor. Bu sene İstanbul, Antalya, Çanakkale, İzmir, Kırklareli, Didim, Bodrum, Fethiye ve Marmaris kıyılarına uzanan TURMEPA, etkinliğin Antalya etabını Konyaaltı Beach Park 1 No’lu Plajda gerçekleştirecek. Toplanan atıklar TURMEPA tarafından kayıt altına alındıktan sonra Konyaaltı Belediyesi’ne teslim edilecek.

Kampanyanın ortaya çıkışı ve amacı

‘Akdeniz’i temiz tutalım’ projesi, 1995 yılından beri İtalyan Çevre Koruma Örgütü Legambiente öncülüğünde, tüm Akdeniz ülkelerindeki çevre STK’larının desteğiyle her yıl düzenleniyor. Tüm ülkelerde aynı isimle, aynı tarihlerde gerçekleştirilen projenin amacı, Akdeniz’deki deniz kirliliğini gündeme taşımak, kirliliğe neden olan faktörlerin azaltılması ve engellenmesi için kamuoyu oluşturarak, deniz kirliliği hakkında farkındalık oluşturmak.
Kaynak: İHA