İlk Toplu İftar Ayazma'da Yapıldı

İzmit Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan toplu iftarların bu yılki ilki Ayazma Mahallesi’nde yapıldı.

İlk Toplu İftar Ayazma'da Yapıldı
İzmit Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale getirilen mahalle iftarlarında binlerce kişi birlikte iftar açmanın heyecanını yaşıyor. İzmit Belediyesi tarafından bu Ramazan’da 15 ayrı ayrı noktada düzenlenecek olan iftar etkinliklerinin ilki Ayazma Mahallesi’nde düzenlendi.

İftara İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, AK Parti ilçe teşkilatı temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftarda vatandaşlar komşularıyla birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadılar.

İftar öncesi Başkan Doğan masaları tek tek dolaşarak vatandaşlara hayırlı Ramazanlar dileğinde bulundu. Birlik ve beraberlik dualarıyla açılan oruçların ardından konuşan Başkan Doğan “Sizinle aynı sofrada oruç açmaktan onur duydum. Dünyanın başka bölgelerinde Afrika, Irak, Suriye, Arakan’da bu huzuru bulamayanlar, annesiyle, babasıyla iftar yapamayanlar var. Bu halemize şükredeceğiz” dedi.

Ülkenin dünden daha iyi, yarın daha da iyi olacağına dikkat çeken Doğan “15 yıl öncesine kadar IMF kapılarında borç batağındaki Türkiye, işçilerine maaş veremeyen belediyeler yok artık. Eskiden hastanelerimizde bir tansiyon aletini bulamazdık. Ameliyat kuyrukları, ilaç kuyrukları, bıçak parası günleri arttık geride kaldı. Türkiye’miz, İzmit’imiz, mahallelerimiz daha iyi. 24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri sonrası liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bu istikrar ve ilerleme çok daha güzel olacak” diye konuştu.

Türkiye düşmanlarına karşı birlik ve beraberlik vurgusu yapan Doğan, “Önümüzdeki süreçlerde Türkiye’nin güçlü olmasını istemeyen Türkiye düşmanlarına, ABD’ye, Almanya’ya, Avrupa’ya, Fransa’ya dikkat edin. Onlar kimi istemiyorsa biliniz ki onlar Türkiye’nin iyiliğini istemiyorlardır. Recep Tayyip Erdoğan’ı, AK Parti’yi istemiyorlar çünkü Türkiye’nin daha güçlü olmasını istemiyorlar. Türkiye düşmanlarının inadına bu güzel birliği beraberliği sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA