Hatay Valisi Ata, Şehit Yakınları Ve Gaziler İftar Yaptı

Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Valiliği koordinesinde İskenderun kaymakamlığının ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında, şehit yakınları ve gazilerle buluştu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, bir otelde düzenlenen iftarda, şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi.

Vali Ata, iftar sonrasın Ramazan-ı Şerif'in bereket, yardımlaşma ve kucaklaşma ayı olduğunu aktardı.

Şehit ve gazilerin önemine değinen Ata, "Bugün göklerde bayrağımız dalgalanıyor, minarelerimizde ezanlar okunuyor, bizler rahat içerisinde yaşıyorsak bunu başta aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin şehitlerini daima minnet ve şükranla anacağını paylaşan Ata, temennilerinin şehitlerin kendilerine emaneti olan ailelerinin bundan sonraki yaşamlarını rahat ve huzur içinde devam etmeleri olduğunu kaydetti.

İftara şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, hayırsever Fatih Tosyalı, Recep Atakaş da katıldı.

Kaynak: AA