Giresun'da Çiftçilere Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çiftçilere yüksek verimli 8 bin adet ceviz fidanı dağıttı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Angın, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurum tarafından yürütülen ve Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen "Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi" kapsamında çiftçilere yüksek verimli ve sertifikalı ceviz fidanı dağıtıldığını belirtti.

Türkiye'nin ceviz üretiminde dünyada dördüncü sırada yer almasına karşın, bu üretimin kendi ihtiyacını tam karşılayamadığını dile getiren Angın, "Bir miktar ceviz ithal edilmektedir. Ceviz yetiştiriciliğinin temel sorunlarından birisi de istenilen özelliklere sahip standart ürünün yetersizliğidir. Bu nedenle özellikleri bilinen ve yüksek verimli çeşitlerden kapama bahçe tesisi büyük önem taşımaktadır." diye konuştu.

Angın, "Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi" kapsamında yörede ceviz üretimini artırma adına 8 bin adet sertifikalı ceviz fidanını Giresun merkez, Bulancak, Dereli, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerinde dağıtıldığını kaydederek, "Böylece toplam 286 dekar yeni kapama ceviz bahçesi tesis edilmiş olup, uygulanan bu projeyle ilimizde ceviz üretiminin arttırılması hedeflenmektedir." dedi.

Kaynak: AA